Data publicării:

S-a încercat asasinarea lui Netanyahu azi. Planul ingenios al grupării teroriste Hezbollah

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

O dronă lansată din Liban a lovit sâmbătă orașul Cezareea, în centrul Israelului, în imediata apropiere a reședinței privată a premierului israelian, Benjamin Netanyahu.

Inițial informația a fost dezvăluită de presa arabă, arată Agerpres. Ulterior agențiile internaționale au confirmat atacul, precum și biroul de presă a lui Netanyahu. Atacul a vizat casa lui Netanyahu, fiind folosite trei drone. Acesta nu se afla la reședință. Două dintre acestea au fost interceptate de armata israeliană, în timp ce o a treia a atins zona Cezareei.

Într-un comunicat, armata israeliană a confirmat că au fost identificate trei drone care au traversat din Liban înspre Israel. Două dintre ele au fost distruse, iar cea de-a treia a lovit zona din apropierea Cezareei.

Un purtător de cuvânt al premierului Netanyahu a confirmat că o dronă a vizat reședința sa din nordul orașului Cezareea.

El a precizat că premierul nu se afla în zonă în momentul atacului și că nu au existat victime, conform Reuters.

După eliminarea lui Yahya Sinwar, noul lider al grupării sunnite teroriste Hamas și arhitectul masacrului din 7 octombrie, atât gruparea șiită Hezbollah din sudul Libanului, cât și Iranul au amenințat cu escaladarea războiului.

Sinwar a fost eliminat în Gaza. El preluase întreaga putere după eliminarea liderului principal Ismail Hanyeh, la Teheran.

În prezent IDF desfășoară o amplă campanie în Gaza, de mai bine de un an, în vederea eradicării Hamas. Concomitent se desfășoară operațiuni militare și în Liban, împotriva Hezboolah, principalul proxy al Iranului. 

Hezbollah e azi cea mai puternic înarmată organizație teroristă din lume, explică DefenseRomania, Hezbollah deține peste 150.000 de rachete, inclusiv drone iraniene moderne. 

Dronele care lovesc Israelul zboară la joasă altitudine și reușesc să evite sistemele radar. Ele intră de pe mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel