S-a decis: Ce se întâmplă cu cei trei câini ai Reginei Elisabeta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
sursa foto: Getty Images via The Gueardian
sursa foto: Getty Images via The Gueardian
S-a decis soarta câinilor Reginei Elisabeta a II-a. 

Prințul Andrew și fosta lui soție, Sarah Ferguson, vor avea grijă de corgii Reginei după moartea ei. 

Regina Elisabeta a II-a era cunoscută ca o mare iubitoare de animale. A avut, de-a lungul vieţii, 30 de câini. Îi plăceau şi caii - călărea cât de des putea -, dar marea ei iubire, care a urmat-o toată viața, au fost câinii corgi, care au ajuns un simbol al monarhiei britanice. După moartea ei, Regina a lăsat în urmă trei câini, potrivit The Guardian. S-a decis, în cele din urmă, în grija cui vor rămâne. Muick și Sandy au fost cadouri de la Ducele de York și de la Prințesele Beatrice și Eugenie.

În 2021, în timpul pandemiei de Covid, Prințul Andrew i-a dăruit mamei sale, Regina Elisabeta, un corgi pe nume Muick și un dorgi, Fergus. Când Fergus a murit în mai 2021, în urma morții Prințului Philip, el a fost înlocuit cu un alt corgi, Sandy – un cadou de la Prințesele Beatrice și Eugenie la împlinirea vârstei de 95 de ani. Regina l-a numit pe dorgi (o încrucişare cu teckel-corgi) Fergus, după unchiul ei, care a fost ucis în timpul primului război mondial, iar pe corgi Muick, pronunțat Mick, după Loch Muick de pe moșia Balmoral. Regina făcea adesea plimbări lungi cu ei în Home Park, spun surse apropiate.

"Corgii mei sunt familia". Câinii Reginei aveau propria cameră şi mâncau zilnic iepure proaspăt

Dragostea de-o viață a Reginei Angliei pentru corgi a fost bine documentată și, în multe interviuri, aceasta ar fi spus - „corgii mei sunt familia”. A avut câini în preajmă de mică. Tatăl ei, George al VI-lea, avea un corgi mascul numit Dookie și, de-a lungul vieții, Regina a avut peste 30, în mare parte descendenți de la prima ei căţeluşă, Susan, un cadou primit la 18 ani. Câinii, pe care Diana, Prințesa de Wales, i-a numit „covoare în mișcare”, dormeau în propria lor cameră, în coșuri de răchită căptușite cu perne și au fost hrăniți cu iepure proaspăt și carne de vită de un bucătar angajat special pentru ei. Câţiva dintre cei 30 au fost Whisky, Sherry, Sugar, Myth, Mint, Buzz, Brush, Geordie, Smoky, Dash, Dime, Disco și Dipper. Ultimul corgi decendent din Susan a murit în 2018. În 2012, trio-ul format din Monty, Willow și Holly a apărut alături de Regina și Daniel Craig în schița James Bond pe care a filmat-o pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Pasiunea ei pentru această rasă a fost evidentă și în timpul evenimentelor Platinum Jubilee din iunie, cu o adunare de 70 de corgi la Balmoral și un „corgi derby” la hipodromul Musselburgh.

Andrew, în vârstă de 62 de ani, al treilea copil al Reginei Elisabeta și al Prințului Philip, a renunțat din funcțiile regale în 2020, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală de Virginia Giuffre, acuzații pe care le-a negat în mod constant. Biograful regal Ingrid Seward a spus sâmbătă, pe fondul speculațiilor cu privire la cine ar avea grijă de câini: „Ar părea cel mai logic ca corgii să meargă la Andrew… Să recunoaștem, nu are altceva de făcut”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel