S-a dat cu confetti la UDMR. Kelemen Hunor aplaudă ”victoria istorică” pentru PE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captura video
FOTO: captura video
UDMR a sărbătorit ”victoria istorică” pentru Parlamentul European, dar și pentru alegerile locale, unde a obținut patru mandate de șefii de CJ și aproape 200 de mandate de primar.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a anunțat că formațiunea sa a obținut obținut 6,5% dintre voturi, 566.000 de voturi exprimate pentru UDMR pe listele pentru europarlamentare, după procesarea a 99% din procesele verbale pentru Parlamentul European, ceea ce reprezintă o victorie istorică pentru Uniunea Democrată a Maghiarilor din România.

În plus, UDMR a a obținut 199 de mandate de primari, respectiv 4 mandate de președinte de Consiliu Județean, Satu Mare, Mureș, Harghita și Covasna.

"Alegerile de duminică au fost un succes istoric, cel mai bun rezultat din ultimii 20 de ani. Este un succes comun al maghiarilor din România și al UDMR!

Aceste cifre înseamnă mai mult decât mandate câștigate: în spatele lor sunt oameni, o comunitate puternică, viabilă, care vrea să facă ceva pentru viitorul său și care speră că este posibil să-și planifice un viitor aici, acasă, în țară", a declarat Kelemen Hunor, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Cluj-Napoca.

De asemenea, liderul UDMR a ținut să le mulțumească tuturor pentru încredere și sprijin și a mulțumit și celor care au muncit în ultimii patru ani și în ultimele șase luni de campanie.

"Comunitatea maghiară a înțeles miza alegerilor europarlamentare și a transmis un mesaj clar Bucureștiului și Bruxelles-ului: vom avea o voce și o reprezentare puternică.

Maghiarii au apreciat, de asemenea, activitatea autorităților locale: au confirmat încrederea și direcția corectă. 

Ieri am primit încredere și un mandat foarte puternic - îl vom răsplăti și îl vom onora!

Interesul maghiar este pe primul loc în Parlamentul European, iar interesul comunității locale este pe primul loc la nivelul autorităților publice locale. Aceste lucruri vor continua să ne ghideze și în anii următori", a declarat președintele UDMR.

Potrivit unui comunicat de presă, UDMR a câștigat detașat la Odorheiu Secuiesc și tot la mare diferență a câștigat și la Satu Mare.

În plus, a păstrat cele patru județe unde și până acum era la conducere, precum și Reghinul. UDMR a recâștigat conducerea municipiului Marghita după patru ani.

În plus, sunt șapte primari care au fost susținuți de Uniune și care și-au obținut mandate ca independenți. Printre aceștia se numără și Soós Zoltán, care a reușit să își păstreze funcția la Târgu Mureș.

UDMR a revenit în consiliile județene din Brașov și Maramureș. De data aceasta membrii Uniunii au reușit să intre pe cont propriu în consiliile locale și în cel județean din Bistrița după ce, în 2020, au candidat în cadrul unei coaliții. 

În Hunedoara, Mediaș, Ocna Sibiului, Blăjel și Câmpia Turzii, maghiarii vor avea, din nou, reprezentare în consiliile locale după patru ani. 

Uniunea a păstrat comunele Baciu, Rimetea și Lunca Mureșului. În urmă cu patru ani, UDMR a făcut istorie în Ghimeș-Făget, câștigând primăria, iar acum a câștigat și primăria din Găiceana, în județul Bacău.

Citește și: ”Scor istoric” pentru al treilea mandat de primar la Satu Mare. Kereskenyi Gabor: Ne onorează, dar ne şi obligă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel