S-a aflat data la care Vladimir Putin își va ține discursul despre "starea națiunii"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin, alături de liderul Partidului Comunist din Rusia: Dialogul cu comuniştii 'este acum de două sau de trei ori mai necesar' / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, alături de liderul Partidului Comunist din Rusia: Dialogul cu comuniştii 'este acum de două sau de trei ori mai necesar' / Foto: Kremlin.ru
Află în articol când își va ține Vladimir Putin discursul, eveniment care ar fi trebuit să aibă loc înainte de intrarea în nou an, așa cum era tradiția.

Mesajul președintelui rus Vladimir Putin către Adunarea Federală va fi citit pe 21 februarie la Gostiny Dvor din Moscova. Acest lucru a fost anunțat de secretarul de presă al șefului statului, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

"Pe 21 februarie, președintele Federației Ruse se va adresa Adunării Federale, va avea loc la Gostiny Dvor. Mesajul va fi pe 21 februarie", a spus Peskov reporterilor.

Potrivit acestuia, în discursul său despre "starea națiunii", Putin se va concentra "pe situația actuală", inclusiv în sfera economică și socială.

Al 18-lea discurs al președintelui rus va avea loc în ajunul "aniversării" unui an de la declanșarea "operațiunii militare speciale" a Rusiei în Ucraina.

Lista invitaților la eveniment



În privința celor invitați să asculte mesajul prezidențial, Peskov a remarcat că lista este încă în curs de formare, dar având în vedere situația actuală, printre aceștia va apărea o nouă categorie de oameni, fără a preciza despre cine vorbește de fapt.

"Acum începe lucrul, se formează lista invitaților. Există o categorie tradițională de invitați, dar, bineînțeles, din cauza specificului momentului actual, va apărea o nouă categorie de invitați", a declarat secretarul de presă.

El a precizat că mesajul lui Putin va fi citit în Gostiny Dvor. Întrebat dacă printre cei invitați ar fi și "participanți la operațiunea militară specială", Peskov a răspuns: "Putem spune cu siguranță că vor fi invitați".

Întrebat dacă jurnaliștii străini vor fi acreditați pentru eveniment, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a răspuns: "Nu există încă o astfel de decizie, vă vom anunța".

Înainte de discurs Putin va avea întâlniri cu liderii fracțiunilor Dumei



Așa cum era de așteptat, conform tradiției, înainte de a se adresa națiunii, președintele va avea întâlniri cu liderii fracțiunilor Dumei. Președintele Federației Ruse rostește anual un discurs către Adunarea Federală, în care rezumă rezultatele și stabilește orientări strategice pentru viitor. În mod tradițional, acest eveniment are loc la începutul anului.

Mesajul șefului statului rus, al cărui anunț era așteptat anul trecut, nu a avut loc. Cu toate acestea, atunci președintele Federației Ruse a declarat reporterilor că adresa către Adunarea Federală va fi anunțată la începutul anului 2023. El a menționat că situația se dezvoltă atât de dinamic încât a fost dificil să se pregătească o adresă către Adunarea Federală, dar va fi anunțată anul viitor.

De ce și-a amânat Putin discursul



"După părerea mea, nici în 2017 nu am avut un mesaj, dar ar trebui să fie. Întrebarea este ce? Întrebarea este că dinamica evenimentelor este foarte mare, situația se dezvoltă foarte dinamic, așa că a fost dificil să înregistrăm direct într-un anumit moment din timp, rezultatele și planurile concrete pentru viitorul apropiat. Vom face acest lucru la începutul anului, desigur", a declarat președintele rus reporterilor, pe 22 decembrie.

În același timp, Putin a remarcat că a vorbit deja despre lucruri cheie în diferite formate.

"Și pentru ca toate acestea să pară solide, fundamentale, este nevoie de ceva timp și de o analiză suplimentară a ceea ce se întâmplă, despre ce vorbim și planificăm pentru viitorul apropiat", a spus președintele.

În 2021, Putin a rostit un discurs către Adunarea Federală la Manezh, la fel și în 2018 și 2020, iar în 2019 a citit-o la Gostiny Dvor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel