Data publicării:

S-a aflat ce se întâmplă cu cerealele din Ucraina - ONU

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie creată de LilacDragonfly, de la Pexels
Fotografie creată de LilacDragonfly, de la Pexels
ONU, cu ajutorul Germaniei și Ucrainei, va reuși să acopere timp de cel puțin o lună nevoile alimentare a 18 milioane de persoane din Sudan. Luna mai este una dintre cele mai grele luni pentru regiunea aflată în plin conflict.

Peste 7.000 de tone de grâu donate de Ucraina aflată în război vor ajuta la hrănirea unui milion de persoane afectate de conflict în Sudan timp de cel puțin o lună, a declarat Miercuri Programul Alimentar Mondial al ONU (PAM).

Donarea în natură – parte a inițiativei umanitare „Grâu din Ucraina” lansată de președintele Volodymyr Zelenski – a ajuns în orașul de coastă Port Sudan și a fost încărcată în camioanele PAM pentru distribuții urgente de alimente.

Agenția ONU lucrează non-stop pentru a livra în mod urgent asistență alimentară critică familiilor care se confruntă cu insecuritate alimentară în creștere rapidă, pe măsură ce luptele dintre forțele militare rivale din Sudan intră în a zecea lună.

"Situatia umanitara din Sudan este catastrofala, dar trebuie să acționăm acum pentru a o opri să nu degenereze și mai mult", a declarat Eddie Rowe, Directorul Țării al PAM în Sudan. Personalul "lucrează cu viteză pentru a furniza asistență alimentară în mâinile familiilor care au nevoie de ea cât mai repede posibil", a adăugat el, potrivit UNGeneva.org

Cele 7.600 de tone de făină de grâu vor fi furnizate familiilor; multe dintre acestea au fugit din casele lor din cauza luptelor și se luptă în fiecare zi pentru a-și satisface nevoile alimentare minime.

Transportul a fost posibil datorită Biroului Federal de Afaceri Externe al Germaniei, care a acoperit întreaga sumă de 15 milioane de euro pentru costurile operaționale, inclusiv transportul grâului din Ucraina în Sudan și implementarea și distribuția în țară.

Sosirea a avut loc într-un moment critic, în condițiile în care luptele continuă să se extindă înaintea sezonului slab din mai, când hrana devine în mod obișnuit mai rară, iar foametea crește.

"Această donație va permite PAM să sprijine oamenii ale căror vieți au fost complet perturbate de război", a declarat domnul Rowe, exprimând recunoștință către Ucraina și Germania pentru sprijinul acordat poporului sudanez în cea mai mare nevoie.

Germania este al doilea mare donator al PAM și a fost un susținător ferm al activităților sale salvatoare în Sudan, a informat agenția.

Anul trecut, guvernul german a furnizat aproape 30 de milioane de euro pentru operațiunile PAM din Sudan, asigurând asistență alimentară vitală pentru persoanele blocate de conflict.

PAM a avertizat despre o catastrofă iminentă de foame în țară în timp ce se apropie sezonul slab. În prezent, aproape 18 milioane de persoane se confruntă cu insecuritate alimentară acută, dintre care aproape cinci milioane sunt în niveluri de foamete de urgență.

Agenția ONU a furnizat deja asistență alimentară și nutrițională de urgență pentru aproximativ șapte milioane de persoane de la începutul conflictului în aprilie anul trecut, dar nevoile continuă să crească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel