S-a aflat câți bani primesc orașele și comunele din Alba în 2021 pentru dezvoltare - LISTA
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 08 apr, 21:34
foto dcnews arhivă
Sunt 27 de milioane de lei alocați doar pentru dezvoltare locală în Alba în 2021. 

Bugetul județului, așteptat cu nerăbdare în toate unitățile administrativ-teritoriale ale județului Alba, va fi supus votului consilierilor județeni luni, 12 aprilie. Așteptat cu nerăbdare pentru că după aprobarea lui și municipiile orașele și comunele vor trece la aprobarea propriilor bugete, după ce vor vedea care sunt sumele pe care le vor primi de la bugetul județean.

Printre acestea, foarte importante sumele „de echilibrare” adică sumele provenind din cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2021. În acest an, la această dată (cine știe ce mai aduce rectificarea de la vară) CJ Alba poate repartiza puțin peste 27 de milioane de lei celor 78 de unități administrativ teritoriale ale județului.

Destinația acestor bani este clară: ”susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare” pe care unitățile administrativ teritoriale nu le pot susține din veniturile proprii, din impozitul pe venit repartizat și din din sumele defalcate din TVA. Și cum toate unitățile administrativ – teritoriale au astfel de necesități împărțirea acestor sume nu este un lucru ușor.

Vezi lista aici

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro