Data publicării:

S-a aflat adevărul despre Coca Cola. Care-i treaba cu „ingredientul controversat” - OFICIAL

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @seribustd
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @seribustd
Compania Coca-Cola a revenit cu clarificări după ce DC News a publicat un articol în care medicul nutriționist Mihaela Bilic explica faptul că Pepsi-Cola și Coca-Cola nu mai conțin cafeină.

În urma apariției materialului, Adevărul ascuns despre Cola. Bilic: Am descoperit întâmplător. Mă consider un consumator înșelat și dezamăgit, publicat pe DC News în data de 25.09.2024, compania Coca-Cola a revenit către redacția noastră cu o poziție oficială asupra subiectului.  

Potrivit companiei, cafeina este folosită în produsele Coca-Cola ca aromă, contribuind la gustul său unic, în cantitate de 32 mg per 330 ml. Rețeta Coca-Cola nu s-a schimbat, dar modul de listare a ingredientelor s-a adaptat la noile reglementări europene.

„Cafeina a fost și continuă să fie folosită în produsele Coca-Cola cu rol de aromă. Este unul dintre ingredientele care ajută la crearea gustului unic Coca-Cola și este încadrată, conform legislației specifice, la categoria “arome”  fiind folosită într-o cantitate redusă, respectiv 32 de mg într-o doză de 330 ml de produs.  

Rețeta de Coca-Cola nu s-a modificat, ce s-a schimbat însă a fost modul de listare a ingredientelor pentru a respecta cele mai recente regulile de etichetare din cadrul Regulamentului European in vigoare. 

Conform legislatiei specifice, cafeina poate fi adaugată în produse și cu scop fiziologic. În aceste situații însă cafeina nu mai este considerată aromă, cantitatea fiind mult mai mare (peste 150mg/l), iar regulile de etichetare fiind, de asemenea, diferite, presupunând adaugarea unor declarații suplimentare. Nu este însă cazul produselor Coca-Cola Original sau Coca-Cola Zero Zahăr unde cafeina este adaugată doar ca aromă, deci într-o cantitate mult mai mică.", a transmis compania Coca-Cola. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel