Brexit. Ryanair abandonează planurile de expansiune în Marea Britanie
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
ryanair
ryanair
Ryanair ar putea să nu includă Marea Britanie în planurile sale de expansiune din următorii doi ani, transmite Reuters.

Compania se teme că lipsa clarificărilor privind Brexitul va provoca întreruperi majore ale călătoriilor şi va scădea cererea, transmite Reuters.

Operatorii aerieni low cost Ryanair şi easyJet au cerut Guvernului de la Londra să demareze rapid negocierile cu UE în privinţa sectorului aviatic deoarece trebuie să-şi finalizeze calendarul de zboruri pentru vara lui 2019 în primul semestru al anului viitor.

Companiile aeriene din UE au dreptul să zboare spre şi dinspre orice ţară membră a blocului comunitar graţie sistemului 'cer deschis', iar Londra va trebui să negocieze un acord bilateral cu UE pentru a permite continuarea zborurilor comerciale.

'Planurile de expansiune ale Ryanair nu includ Marea Britanie. Compania intenţiona să înregistreze anul trecut o creştere de 15% în Regatul Unit, dar a raportat un avans de doar 6%', a afirmat directorul financiar al companiei irlandeze Neil Sorahan.

Acesta a adăugat: 'Brexitul va duce inevitabil la o încetinire a creşterii în Marea Britanie. Nu am observat încă dar credem că se se va înregistra o încetinire a creşterii în Regatul Unit şi în Uniunea Europeană, deoarece ambele părţi trebuie să facă faţă unui scenariu complet nou'.

Ryanair operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova. Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creştere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel