Ruxandra Dragomir, fost preşedinte FRT: Timpul va lămuri dacă Simona a trişat sau nu. Mulţi nu şi-ar fi închipuit nici de Lance Armstrong sau Sharapova...
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep
Ruxandra Dragomir, fost preşedinte al FRT, a venit cu un mesaj clar după ce Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj.

“Simona a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, din categoria EPO, unde pedeapsa este foarte aspră: 2-4 ani de suspendare.

Din păcate și a doua analiză, testul B, a relevat prezența aceleiași substanțe interzise. Roxadustat nu poate fi administrat “din greșeală”. Nu se regăsește în nurofen sau în alte medicamente. Si din păcate, sportivii poartă responsabilitatea substanțelor pe care le iau sau li se dau.

Simona poate fi suspendată pentru dopaj, categoria EPO. Dar poate primi o pedeapsă mai blândă, dacă va avea o echipă bună de apărare și dacă va invoca motive serioase. Dar chiar și o scurtă suspendare la vârsta ei îi poate afecta definitiv cariera.

În rest, putem reacționa sentimental și emoțional. Chiar și convingerea multora că “și alții se dopează, dar nu sunt prinși” nu scade vinovăția Simonei. Cine vrea să păstreze pe piedestal un sportiv care trișează este liber să o facă. Timpul va lămuri dacă Simona a trișat sau nu.

Până atunci, Simona, pe care dealtfel o iubesc, este o sportiva depistată pozitiv la două teste doping. Și căreia i s-a retras dreptul de a mai concura. În rest, cine dorește să-și consume energia și timpul cu speculați și conspirații e liber să o facă.

Eu o cunosc pe Simona de aproape 20 ani și nici mie nu-mi vine să cred că ar fi făcut așa ceva. Cum mulți nu și-ar fi închipuit niciodată că Sharapova sau Armstrong…sau mulți alții ar putea fi depistați pozitiv. Dar realitatea a arătat altceva…. Din păcate pentru Simona….”, a declarat Ruxandra Dragomir pentru Q Magazine.

Ruxandra Dragomir a fost preşedinte al Federaţiei Române de Tenis între 2009 şi 2013. 

Darren Cahill, mesaj pentru Simona Halep. Cei doi au întrerupt colaborarea în urmă cu un an 

"Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, vreau să vorbesc despre persoana pe care o cunosc şi cu care am lucrat timp de şase ani. În primul rând, şi cel mai important, nu există NICIO şansă ca Simona să ia în cunoştinţă de cauză sau intenţionat orice substanţă de pe lista interzisă. Niciuna. Zero", a subliniat Cahill în mesajul său.

"Ea este o sportivă care se stresează în legătură cu orice îi este prescris de către profesioniştii în medicină (ceea ce s-a întâmplat rar) sau în legătură cu orice supliment (alimentar) pe care l-a folosit sau s-a gândit să-l folosească. Simona a folosit mereu cuvintele 'te rog verifică de două ori, de trei ori pentru a fi siguri că este legal, sigur şi permis. Dacă nu eşti sigur, nu îl iau'", a mai afirmat antrenorul australian.

Cahill a subliniat că atât el, cât şi Halep cred în programul de testare al ITIA (Agenţia Pentru Integritatea Tenisului) şi a menţionat că de multe ori a discutat despre numărul de dăţi în care a fost testată, în turnee şi inopinat.

"A făcut-o fără să se plângă, cu asigurarea că şi alţi sportivi au fost testaţi la fel de des. Să joace contra unor sportivi curaţi era important pentru ea. Este important pentru fiecare şi chiar dacă sistemul nu este perfect, el funcţionează. Integritatea Simonei este fără de pată, îşi respectă colegii, iubeşte jocul de tenis şi se află mereu cu picioarele pe pământ, fiind o campioană umilă şi abordabilă", a explicat Cahill.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel