Data publicării:
Rutina unei antrenoare de fitness din Japonia pentru a rămâne în formă până la vârsta de 92 de ani
Niciodată nu este prea târziu să schimbi obiceiurile și să te pui în formă, așa cum demonstrează antrenoarea Takishima Mika, care a trecut de la a fi o gospodină pensionată la a deveni antrenoare de fitness când a descoperit dragostea ei pentru exerciții.
Îmbătrânirea este inevitabilă, trece timpul, împlinim ani și corpul nostru o reflectă, la fel cum o face și fața noastră. Cu toate acestea, la fel de important ca și îmbătrânirea este să o facem în cele mai bune condiții de sănătate, pentru a ne simți bine și într-o perioadă în care durerile și neplăcerile sunt adesea mai frecvente.
Fiecare persoană este un univers și nu toți avem aceleași circumstanțe (nici aceeași noroc cu sănătatea), totuși, este demonstrat că exercițiul fizic este esențial pentru o viață mai sănătoasă. Orice exercițiu este mai bun decât o viață sedentară, chiar și o plimbare ușoară în fiecare zi sau urcarea scărilor. Cei care doresc să meargă un pic mai departe în antrenamentul lor pot urma pașii lui Takishima Mika, care se menține în formă la 92 de ani.
Metoda Takimika: Îmbătrânește cu energie
Cazul acestei femei a surprins lumea nu doar datorită energiei remarcabile pe care o emană la vârsta ei, ci și pentru că a început să se antreneze când avea 65 de ani. Deși inițial a început cu intenția de a pierde în greutate, ulterior a descoperit că o pasiona și că o ajuta să se simtă mai bine în legătură cu ea însăși și cu corpul ei. A trecut de la a fi o gospodină pensionată la o profesionistă a fitnessului, ținând cursuri și dezvoltând propriul ei sistem de antrenament, pe care l-a inclus în cartea "Metoda Takimika".
În cartea sa, Takishima explică cum, odată cu trecerea timpului, avem tendința de a pierde masă musculară, dar acest lucru poate fi încetinit datorită exercițiilor fizice. Ea susține că multe dintre durerile legate de vârstă pot fi reduse prin antrenarea și întărirea mușchilor. Ea a făcut din consecvență cel mai mare succes al său și datorită acestei calități și-a schimbat viața în toate aspectele. Doarme doar aproximativ patru ore pe zi și imediat ce se trezește începe să se antreneze. Aleargă, merge, face întinderi dimineața și seara, face antrenament de forță, dar își monitorizează și alimentația.
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Patru exerciții de bază pentru antrenament
Squat în echilibru. Un exercițiu ideal pentru a lucra partea inferioară a corpului. Se efectuează ca un squat obișnuit, cu picioarele ușor depărtate și, cu spatele drept, îndoiți genunchii până când aceștia formează un unghi drept. În această poziție, trebuie să ridicați fiecare picior alternativ pentru câteva secunde.
Libelulă. Acest exercițiu poate fi efectuat cu sau fără gantere și, pentru a-l efectua, trebuie să stai în picioare, cu picioarele depărtate la lățimea umerilor și să îndoiți corpul înainte, menținând spatele drept și lăsând brațele să cadă către podea. Ridicați ambele brațe întinse în cruce, încercând să uniți omoplații în spate. Coborâți brațele încet cu abdomenul contractat.
Reverență. În poziție de patru labe, cu mâinile puțin mai departe decât lățimea umerilor, îndoaie brațele până aproape să atingi podeaua cu fața. Menține poziția câteva secunde și apoi întinde din nou brațele.
Apropierea genunchilor. Culcat pe spate, cu genunchii flexați și tălpile picioarelor pe podea, pune mâinile sub fese și ridică capul. Ridică picioarele până când genunchii sunt aproape de piept și menține poziția, coboară picioarele fără să atingi podeaua cu picioarele și menține poziția câteva secunde în plus.
Importanța exercițiului pentru a îmbătrâni sănătos
Avem tendința să credem că ceea ce nu am reușit până acum nu merită să încercăm, totuși, niciodată nu este prea târziu pentru a începe să ne antrenăm deoarece întotdeauna vom putea să ne bucurăm de beneficiile pe care exercițiul le aduce în viața noastră. Îmbunătățește sănătatea noastră, reduce stresul și crește vitalitatea și forța, ajută la echilibru și calmează, de asemenea, mintea, îmbunătățind starea de spirit, previne boli precum diabetul, osteoporoza sau hipertensiunea, în plus, favorizează abilitățile intelectuale.
După cum se spune, orice activitate este mai bună decât să nu faci nimic, dar putem opta pentru exerciții aerobice, cum ar fi mersul pe jos, pentru a îmbunătăți ritmul cardiac și respirația, exerciții de forță, pentru a întări mușchii, întinderi, pentru a menține flexibilitatea, sau exerciții de echilibru, pentru a preveni căderile. În caz de orice îndoială, cel mai bine este să consultați un specialist pentru a determina ce tip de exerciții pot fi mai benefice pentru noi, potrivit 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News