Rusul Andrey Rublev, descalificat pentru o ieșire nervoasă, apărat de o legendă a tenisului: Nu-i poți lua vocea unui jucător pur și simplu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Fost lider mondial, Jimmy Connors, i-a luat apărarea lui Andrey Rublev, jucătorul descalificat pe nedrept în semifinala ATP Dubai.

Rusul Andrey Rublev, locul 5 ATP, a fost descalificat, pe nedrept, în timpul semifinalei turneului ATP de la Dubai, după ce ar fi înjurat un arbitru de linie. ATP a revenit asupra deciziei, astfel că jucătorul a primit premiul în bani, peste 150.000 de dolari, precum și cele 200 de puncte, după ce sportivul a făcut apel, însă amenda de 36.400 de dolari pe care o primise a rămas în vigoare.

O legendă a tenisului mondial, americanul Jimmy Connors i-a luat apărarea rusului, amintind, printre altele și de comportamentul pe care sportivii îl aveau în urmă cu mai multe decenii, dar și cum după regulile actuale, mulți dintre jucători, inclusiv John McEnroe sau Ilie Năstase, ar fi fost descalificați.

”Să nu-i dea un avertisment, o penalizare de un punct măcar… i-au spus direct Ești terminat… Mă aprind pe acest subiect pentru că nu-i poți lua vocea unui jucător pur și simplu.

A fost nevoit să se conformeze cu orice decizii s-au luat pentru el. Nu a putut să pună la îndoială nimic fiindcă nu a fost lăsat”, a spus Jimmy Connors în podcastul său, scrie Eurosport.

Totodată, Connors, deținătorul a 8 trofee de Grand Slam, s-a arătat deranjat de faptul că arbitrul de linie s-a plâns arbitrului de scaun de atitudinea lui Rublev, considerând că reacția primului este una similară celei de școală primară.

”La asta s-a ajuns… oricine e capabil acum să vină la tine și să te amenințe că te va turna vreunui superior. Iisuse Hristoase, ne comportăm ca-n clasa a doua?

Ce naiba se întâmplă aici. Băieții ăștia sunt acolo și joacă de zor timp de trei ore, 6-5 în setul al treilea, iar tu vii și spui așa ceva... oh, Doamne!”, a mai spus Connors.

”Nu ar fi reușit să treacă de turneu”

Americanul a subliniat că mulți sportivi din generația sa nu ar fi făcut față noilor reguli, care în opinia sa, dăunează tenisului profesionist.

”Connors, McEnroe, Năstase, Gerulaitis, dați-mi voie să trec în revistă lista celor care nu ar fi reușit să treacă de turneu!

Scăpați de chestia aia cu alinierea și lăsați-i pe acești băieți să își argumenteze singuri comportamentul. Oh, Doamne, cu asemenea decizii nu faci decât să furi toată emoția și să anulezi interesul publicului!”, a mai fostul lider mondial al anilor 1970.

Citește și: Andy Murray vrea să participe la JO Paris, posibil ultimul turneu al carierei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel