Data actualizării:
Data publicării:

Ruşii rămân şi fără ulei de motor. Un important producător nu îşi mai vinde produsele în Rusia

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie creată de Jay jay Redelinghuys, de la Pexels
Fotografie creată de Jay jay Redelinghuys, de la Pexels
O importantă companie care comercializează ulei de motor a decis să nu mai vândă în Rusia. 

Celebrul producător britanic de uleiuri de motor, Castrol, nu mai furnizează produsele sale în Rusia. 

Castrol în sine nu și-a anunțat încă plecarea, însă compania care o deține, British Petroleum, la fel ca multe alte companii occidentale, a părăsit piața rusă la începutul lunii martie, scrie auto-expert.md.

Potrivit diferiților comercianți din mai multe orașe ale Rusiei, uleiurile Castrol nu au fost livrate din 24 februarie, iar importul "cu o probabilitate foarte mare" nu va fi reluat. Acum, distribuitorii vând stocurile importate înainte de războiul declanșat de ruși în Ucraina.

În prezent, pe site-ul oficial al Castrol, este disponibil ulei sintetic la preț de aproape 52 de mii de ruble pentru un butoi de 60 de litri, precum și ulei de transmisie pentru cutii automate și mecanice, comercializat în doze de câte un litru.

Războiul din Ucraina, consecinţe în sectorul auto. Florin Spătaru, ministrul Economiei: Prioritatea e să ţinem oamenii pe posturi

"Industria auto reprezintă unul dintre cele mai afectate segmente industriale de criza provocată odată cu izbucnirea războiului din Ucraina. Am fost prezent, astăzi, la Dacia, în calitate de ministru al economiei, unde am discutat cu oamenii care muncesc în uzine. 

Ministerul Economiei menține un dialog constant cu cei din conducerea Dacia Mioveni, dar am vrut să discut și cu salariații pentru că ştiu că atât criza sanitară, cât şi creșterea prețului energiei le-a afectat activitatea în aceeaşi măsură.

Avem în vedere mai multe soluții, dar pentru început luăm în calcul necesitatea prelungirii #Kurzarbeit până la sfârșitul anului, o măsură care a funcționat în perioada stării de alertă şi care a acoperit 75% din salariile oamenilor de la bugetul de stat.

Prioritatea este menținerea oamenilor pe posturi.

Am răspuns invitației celor de la Dacia de a vizita cele trei uzine: Montaj Vehicule, Motoare H4, Presaj – TGSE.

Dacia a fost unul dintre primii reprezentanți ai industriei care a participat în task-force-ul organizat de Ministerul Economiei ca urmare a izbucnirii războiului din Ucraina, implicit a impunerii de sancțiuni împotriva Rusiei", a scris ministrul pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel