Ruşii pierd şi sportiv, dacă invadează Ucraina. UEFA vrea mutarea finalei Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Dom Le Roy, de la Pexels
Fotografie creată de Dom Le Roy, de la Pexels
UEFA ia în calcul mutarea finalei Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg, dacă Rusia va invada Ucraina. 

Cel mai aşteptat meci între cluburile europene ar trebui să aibă loc pe Arena Gazprom pe 28 mai, însă şefii UEFA au anunţat că nu vor avea de ales şi vor decide mutarea finalei la Londra, dacă Vladimir Putin va decide invadarea Ucrainei. Wembley este, momentan, stadionul cu cele mai mari şanse pentru a găzdui finala. 

Conform Daily Star, oraşul care organizează finala ar avea de câştigat aproximativ 60 milioane de lire sterline. 

Şi anul trecut a fost mutat locul de desfăşurare al finalei UCL, de la Istanbul la Porto. Decizia a fost luată cu doar trei săptămâni înaintea marelui meci, din cauza situaţiei pandemice. 

UE cere Rusiei să ANULEZE recunoaşterea republicilor Donetsk şi Lugansk

"Uniunea Europeană condamnă vehement decizia preşedintelui Vladimir Putin de recunoaştere a zonele neaflate sub control guvernamental Doneţk şi Lugansk ca entităţi independente şi de a trimite trupe în aceste zone. Această acţiune ilegală subminează şi mai mult suveranitatea Ucrainei şi independenţa ţării, fiind o încălcare severă a legislaţiei internaţionale şi a acordurilor, inclusiv a Cartei ONU a Actului de la Helsinki, a Cartei de la Paris şi a Memorandumului de la Budapesta", afirmă Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, conform unui comunicat vizualizat de Mediafax.

CITEŞTE ŞI Duma de Stat a ratificat, în unanimitate, independența Donețk și Lugansk. Inițial, un deputat s-a abținut

"Cerem Rusiei, ca parte implicată în conflict, să anuleze recunoaşterea entităţilor separatiste, să respecte angajamentele, legislaţia internaţională şi să revină la negocieri în Formatul Normandia şi în Grupul Trilateral de Contact. Le cerem tuturor celorlalte ţări să nu urmeze decizia ilegală a Rusiei de a recunoaşte independenţa proclamată a regiunilor. (...) Avertizăm Rusia să nu utilizeze noile acorduri cu aceste autoproclamate republici ca pretext pentru noi acţiuni militare în Ucraina", subliniază Josep Borrell Fontelles. 

Te-ar putea interesa şi Nave militare în Marea Baltică. Operațiunile sunt coordonate de la Londra

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel