Rușii își vor lua adio de la proprietățile deținute în Ucraina. Zelensky a semnat o lege privind confiscarea forțată
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rușii își vor lua adio de la proprietățile deținute în Ucraina. Zelensky a semnat o lege privind confiscarea forțată / Foto: Facebook Volodimir Zelensky
Rușii își vor lua adio de la proprietățile deținute în Ucraina. Zelensky a semnat o lege privind confiscarea forțată / Foto: Facebook Volodimir Zelensky
Rusia și cetățenii săi rămân fără proprietățile deținute în Ucraina. Zelensky a semnat o lege privind confiscarea forțată a acestora.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a semnat o lege privind confiscarea forțată a proprietăților deținute în Ucraina de Rusia și rezidenții săi. După cum se arată pe site-ul Radei Supreme, Parlamentul a adoptat legea pe 3 martie, scrie Interfax.

„Sechestrarea forțată în Ucraina a obiectelor drepturilor de proprietate ale Federației Ruse și ale rezidenților săi se efectuează fără nicio compensație (rambursare) a valorii acestora... Decizia privind confiscarea forțată în Ucraina a obiectelor drepturilor de proprietate ale Federației Ruse și rezidenții săi sunt preluați de Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei și puse în aplicare decretul președintelui Ucrainei”, se arată în mesaj.

Legea definește principiile confiscării forțate în Ucraina a obiectelor cu drepturi de proprietate ale Federației Ruse și ale rezidenților săi, motivele și procedura pentru confiscarea forțată a acestor obiecte, precum și regimul juridic al acestora.

UE aplică Rusiei o a patra rundă de sancțiuni care vizează oligarhi și politicieni

Uniunea Europeană (UE) a aprobat o a patra rundă de sancțiuni împotriva Rusiei, după invazia din Ucraina, care include alți 160 de oligarhi, politicieni ruși și trei bănci din Belarus, a declarat, miercuri, 9 martie, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Strângem și mai mult plasa de sancțiuni ca răspuns la agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei", a transmis von der Leyen pe Twitter.

Președinția franceză pentru Consiliul Uniunii Europene a declarat, de asemenea, pe Twitter, că ambasadorii UE au aprobat „noi sancțiuni care vizează lideri și oligarhi ruși și membri ai familiilor lor implicați în agresiunea rusă împotriva Ucrainei".

„În special, măsurile specifice aprobate exclud trei bănci belaruse din sistemul SWIFT. Ele clarifică problema criptomonedelor și adaugă la lista de bunuri și materiale care nu pot fi exportate", a continuat președinția franceză, notează Mediafax. Mai multe detalii vor fi prezentate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene în cursul zilei de miercuri. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel