Data publicării:

Rușii au bombardat Herson. Cel puțin trei femei au murit

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Cel puțin trei femei și-au pierdur viața în urma bobardamentelor lansate de artileria rusă în orașul ucrainean Herson.

Potrivit declarațiilor lui Andrei Yermak, șeful de Cabinet al președintelui Ucrainei, Rusia a atacat în forță una dintre zonele rezidenţiale ale oraşului Herson, scrie news.ro. „Doi copii minori au fost evacuaţi, în apropiere. Ei au fost examinaţi de medici şi un psiholog lucrează cu ei în prezent”, a transmis biroul procurorului.

În aceeași zi, două femei și un bărbat au fost răniți într-un alt atac al forțelor ruse, care a vizat suburbiile din Antonivka, Herson, conform declarațiilor lui Roman Mrochko, șeful administrației militare a orașului. În plus, un alt atac aerian rus din ziua precedentă a dus la decesul unui bărbat în vârstă de 41 de ani, în propria sa locuință din Herson, potrivit anunțului guvernatorului Oleksandr Prokudin.

Ucraina va desfășura mai multe „acțiuni” împotriva „statului terorist” rus, asigură Volodimir Zelenski în obișnuitul său discurs nocturn. „Războiul brutal al Rusiei provoacă mari suferințe populației civile ucrainene”, a declarat ministrul norvegian de externe Anniken Huitfeldt la reuniunea internațională de la Oslo, axată pe nevoile umanitare ale Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel