Rușii ar fi bombardat o altă gară din estul Ucrainei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rușii ar fi bombardat o gară din estul Ucrainei / Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Rușii ar fi bombardat o gară din estul Ucrainei / Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
O gară din estul țării a fost bombardată de forțele rusești, afirmă șeful căilor ferate din Ucraina.

O stație de cale ferată din estul Ucrainei a fost lovită de bombardamente rusești, a anunțat luni președintele companiei feroviare de stat din Ucraina, transmite Mediafax. Acesta nu a oferit însă detalii despre poziția obiectivului.

„Noaptea trecută, o altă stație de cale ferată din estul Ucrainei a fost bombardată de trupele rusești", a declarat Oleksandr Kamyshin pe Telegram, anunță CNN.

VEZI ȘI: Stare de asediu la Odesa, în Ucraina, după atentatul de la gara Kramatorsk

Nu s-au înregistrat victime



Deoarece a fost un atac nocturn, nu s-au înregistrat victime. Cinci locomotive, șine și rețele electrice au fost avariate, a precizat Kamyshin.

„Ei continuă să lovească, vizând infrastructura feroviară. Nu există victime nici în rândul civililor, nici în rândul lucrătorilor feroviari", a precizat acesta.

Cel puțin 57 de morți la o stație de cale ferată din Kramatorsk



O stație de cale ferată din Kramatorsk, în estul Ucrainei, care era folosită de civilii care încercau să fugă de război, a fost lovită vineri de un atac cu rachete rusești, au declarat autoritățile. Cel puțin 57 de persoane au fost ucise și 109 au fost rănite în atac, potrivit lui Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare regionale din Donețk.

Ministerul rus al Apărării a respins acuzațiile și a declarat că atacul cu rachete a fost o „provocare" a forțelor ucrainene.

Zelensky a avertizat cu privire la intensificarea ostilităților Rusiei în estul Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că în estul țării se vor desfășura ostilități pe scară largă în viitorul apropiat, pentru care ar trebui să fim pregătiți.

„Trupele ruse vor trece la acțiuni și mai mari în estul statului nostru”, a spus Zelensky într-un mesaj video, duminică seara.

"Dar ne pregătim pentru aceste acțiuni ale lor. Vom răspunde", a adăugat președintele Ucrainei.

Potrivit acestuia, conducerea ucraineană intenționează să mărească numărul de arme, să intensifice eforturile pe arena internațională și să consolideze politica informațională.

"Vom fi și mai activi în furnizarea de arme Ucrainei. Vom fi mai activi pe arena internațională. Vom fi și mai activi în informații.", a spus Zelensky. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel