Data actualizării:
Data publicării:

Rusiei i-a trecut glonțul pe la ureche ca urmare a luptei între facțiuni. Cecenii spun că se aflau la Moscova, gata de o confruntare cu Wagner

Autor: Darius Muresan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură video Youtube Tribune Jateng
Foto: Captură video Youtube Tribune Jateng
Ramzan Kadîrov, aliat de lungă durată al preşedintelui Putin, a criticat "aroganţa" liderului rebeliunii, Evgheni Prigojin, spunând că aceasta ar putea duce la "consecinţe periculoase". 

Într-o postare pe Telegram după retragerea liderului Wagner, liderul cecen Ramzan Kadîrov a afirmat, de asemenea, că Prigojin a acţionat din "furie" faţă de o serie de nereuşite. Kadîrov, liderul republicii ruse de sud, a declarat că mai devreme l-a sfătuit chiar pe liderul grupului Wagner să-şi lase problemele deoparte.

"Am vorbit cu Prigojin, îndemnându-l să renunţe la ambiţiile de afaceri şi să nu le amestece cu chestiuni de importanţă naţională. Am crezut că m-a auzit, dar se dovedeşte că această furie a crescut în tot acest timp". Kadîrov a cerut tuturor mercenarilor să fie "lucizi" în deciziile lor - altfel s-ar putea ajunge la "rezultate dezastruoase", a adăugat el. 

Totodată, trei mii de trupe de elită cecene au ocupat poziţii la Moscova, la primele ore ale zilei de sâmbătă, pentru a apăra capitala Rusiei împotriva luptătorilor răzvrătiţi din grupul de mercenari Wagner, a transmis sâmbătă seara televiziunea cecenă de stat "Groznîi". "Trupele s-au aflat de dimineaţă la poziţiile lor din Moscova şi sunt gata să execute orice ordin de la comandantul-şef al Forţelor Armate Ruse, Vladimir Putin", potrivit contului de Telegram al televiziunii, citat de Rador.

Sâmbătă după-amiază, după un acord mediat de preşedintele Belarusului, liderul Wagner, Evgheni Prigojin, a acceptat să întoarcă din drum coloana de luptători înarmaţi care se apropiau de capitală, cu scopul de a răsturna conducerea militară rusă.

Luptătorii grupului Wagner au părăsit oraşul sudic rusesc Rostov-pe-Don şi se îndreaptă înapoi către taberele lor, a declarat guvernatorul local. Mercenari ruşi puternic înarmaţi, care înaintaseră semnificativ către Moscova - într-o provocare majoră la adresa autorităţii preşedintelui Vladimir Putin - au început să se întoarcă din drum sâmbătă seara, după ce liderul lor, Evgheni Prigojin, a acceptat să evite vărsarea de sânge şi să meargă în Belarus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel