Data publicării:

Rusia vrea să interzică nevaccinaților să mai cumpere alcool

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Rusia vrea să interzică nevaccinaților să mai cumpere alcool / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Rusia vrea să interzică nevaccinaților să mai cumpere alcool / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Autoritățile din regiunea Sverdlovsk din Rusia iau în considerare interzicerea vânzării de alcool celor care nu s-au vaccinat.

Posibilitatea de a cumpăra alcool este în joc pentru rușii nevaccinați, care ar putea avea nevoie în curând să demonstreze că s-au imunizat pentru a putea cumpăra băutură. Un grup de lucru înființat pentru a opri răspândirea coronavirusului în regiunea Sverdlovsk are în vedere interzicerea vânzării de alcool persoanelor care nu au un cod QR care să arate că au fost vaccinați.

Într-o nouă mișcare a autorităților locale, rușii care de obicei consumă băuturi alcoolice ar putea fi nevoiți să demonstreze că s-au vaccinat înainte de a primi o sticlă de vodcă.

Artyom Bakhterev, ministrul regional al complexului agroindustrial, a anunțat intenția pe Telegram.

El a spus: „Știm despre inițiativa participanților pe piață de a introduce coduri QR pentru a cumpăra alcool. Suntem pregătiți să discutăm despre această măsură cu colegii și experții la următoarea întâlnire a sediului operațional”.

Acesta a fost propus inițial de restauratorul Yevgeny Uryupin din Ekaterinburg, un oraș din regiune, pe Instagram, a relatat Vesti.ru.

Oamenii ar putea fi încurajați să se vaccineze

El a spus că inițiativa ar putea încuraja oamenii să se vaccineze și să-i motiveze să consume mai puțin alcool. Din 18 octombrie, multe zone din țară au impus restricții pentru a face față unei creșteri a ratei coronavirusului.

Mai multe localuri sunt acum deschise doar pentru cei care sunt vaccinați, au un test de coronavirus negativ sau s-au recuperat recent după infectare.

De asemenea, unele regiuni au anunțat și vaccinări obligatorii pentru cei peste 60 de ani.

Potrivit Reuters, doar aproximativ 48 de milioane din 144 de milioane de ruși au fost complet vaccinați la jumătatea lunii octombrie, iar 51 de milioane au primit o singură doză.

Țara este în prezent cea mai mare din lume pentru numărul mediu zilnic de noi decese raportate, potrivit DailyMail.

Olandezii închid magazinele neesențiale la 18 și pe cele esențiale la 19

 

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat vineri reintroducerea unor restricţii antiepidemice timp de cel puţin trei săptămâni pentru a face faţă creşterii la niveluri record a numărului cazurilor de COVID-19 , transmite AFP.

Virusul este peste tot, în toată ţara, în toate sectoarele şi la toate vârstele (...) Din fericire, marea majoritate a populaţiei este vaccinată, altfel dezastrul din spitale ar fi fost incalculabil în acest moment, a declarat Rutte la o conferinţă de presă, în timp manifestanţi anti-restricţii protestau la Haga.

El le-a cerut cetăţenilor să nu primească acasă mai mult de patru persoane în vizită şi să intre în telemuncă, acolo unde este posibil (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel