Rusia vrea să aducă noi dotări rachetei „Satan 2”. "Nimeni în lume nu are, dar noi avem". Va fi pusă în funcțiune în câteva luni
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rusia vrea să aducă noi dotări rachetei „Satan 2”. "Nimeni în lume nu are, dar noi avem". Va fi pusă în funcțiune în câteva luni / Foto: Captură video Russia-1
Rusia vrea să aducă noi dotări rachetei „Satan 2”. "Nimeni în lume nu are, dar noi avem". Va fi pusă în funcțiune în câteva luni / Foto: Captură video Russia-1
Racheta Sarmat a Rusiei ar putea fi echipată cu mai multe unități hipersonice Avangard.

Noua rachetă balistică intercontinentală rusă „Sarmat”, care este planificată să fie pusă în funcțiune în acest an, poate fi echipată cu mai multe focoase hipersonice „Avangard”, a spus comandantul Forțelor de rachete strategice ale Federației Ruse, Serghei Karakaev, scrie Interfax.

"Odată cu crearea lui Avangard, a fost creată o nouă eră - era armelor hipersonice. Astăzi, nimeni în lume nu are complexuri similare  în serviciu de luptă, dar noi avem.", a spus Karakaev la postul de televiziune Russia-1, duminică.

„În ceea ce privește Sarmat, acesta este un sistem de rachete diferit. Se bazează pe purtător. Este mult mai puternic decât transportatorul de la Avangard și a fost creat inclusiv pentru echipamentul de luptă de la Avangard, ținând cont de faptul că numărul lor (focoase Avangard n.r.) la acest complex poate fi mai mare.”, a spus Karakayev.

Racheta Sarmat va putea lovi atât de la polul nord, cât și de la polul sud al Pământului, a declarat Vladimir Degtyar, director general, designer general al JSC GRC Makeeva  și dezvoltatorul Sarmat.

Racheta Sarmat ar urma să fie pusă în funcțiune în toamna anului 2022



"Această rachetă poate oferi o traiectorie în jurul globului. Și dacă ținta este în partea de sud, puteți ataca din nord, dacă ținta este în nord, puteți ataca din sud.", a spus Degtyar în emisiunea Vesti Nedeli de la Rossiya-1.

Pe 20 aprilie 2022, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat prima lansare de probă a ICBM Sarmat staționar din cosmodromul Plesetsk. Potrivit agenției, sarcinile de lansare au fost finalizate în totalitate, caracteristicile de proiectare ale rachetei au fost confirmate în toate etapele zborului său. Ogioasele rachetei au ajuns într-o zonă dată la terenul de antrenament Kura din Peninsula Kamchatka. Racheta Sarmat va fi pusă în funcțiune cel târziu în toamna lui 2022, a anunțat Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos, pe 23 aprilie.

RS-28 Sarmat a fost numit de NATO drept „Satan 2”. Este considerată cea mai puternică rachetă balistică intercontinentală a Rusiei.

VEZI ȘI: Reacția Pentagolului după ce rușii au testat bijuteria lui Putin, racheta „Satan 2”: Nu ne simțim amenințați deloc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel