Rusia va răspunde, după interdicția Lituaniei de tranzit către Kaliningrad a unor bunuri
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 20 iun 2022, 14:09
WhatsApp
Kremlinul a calificat luni drept "fără precedent" decizia Lituaniei de a interzice tranzitul unor bunuri către regiunea rusă Kaliningrad și a promis că va răspunde.  

Autoritățile lituaniene au interzis tranzitul de bunuri care sunt sancționate de Uniunea Europeană pe teritoriul său, care include singura rută feroviară între Rusia continentală și exclava Kaliningrad de la Marea Baltică. Printre bunurile interzise se numără cărbunele, metalele, materialele de construcție și tehnologia avansată, anunță Reuters.

"Această decizie este cu adevărat fără precedent. Este o încălcare a tot ceea ce există", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o convorbire cu reporterii, conform Kaliningrad.

"Considerăm acest lucru ilegal. Situația este mai mult decât gravă ... avem nevoie de o analiză serioasă și aprofundată pentru a elabora răspunsul nostru", a adăugat el.

Amplasat între Polonia și Lituania, membre ale UE și NATO, Kaliningrad primește provizii din Rusia prin intermediul căilor ferate și al conductelor de gaz care trec prin Lituania.

Guvernatorul din Kaliningrad a estimat că interdicția ar putea afecta până la jumătate din toate bunurile care sunt aduse în regiune pe calea ferată, potrivit Mediafax.

Vezi și: Medvedev spune că este neprofitabil pentru Rusia să dezghețe relațiile cu SUA acum. "Arată ca un semn de slăbiciune"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?