Rusia va începe o nouă recrutare. Kremlinul vrea mobilizarea a 400.000 de soldați (surse)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Rusia va începe o nouă recrutare. Kremlinul vrea mobilizarea a 400.000 de soldați (surse) / Foto: Pixabay, de Gidon Pico
Rusia va începe o nouă recrutare. Kremlinul vrea mobilizarea a 400.000 de soldați (surse) / Foto: Pixabay, de Gidon Pico
La 1 aprilie, în Rusia va începe o nouă recrutare a soldaților contractuali în armată. Pentru aceasta, Ministerul Apărării a trimis ordine în regiuni indicând numărul de persoane. Mai multe mass-media regionale publică simultan numărul total de soldați contractuali care, conform planurilor Ministerului Apărării, trebuie să reînnoiască trupele: 400 de mii.  

Se susține că cea mai mare parte a pregătirilor va reveni personalului comisariatelor militare, iar în cele din urmă guvernatorii vor fi responsabili pentru implementarea planului. Conform planurilor Ministerului Apărării, în regiunile Chelyabinsk și Sverdlovsk, 10 mii de oameni ar trebui să intre în serviciul profesional, scrie Radio Europa Liberă.

Se mai spune că, marți, locuitorii regiunii Voronej au început din nou să predea citații către birourile militare de înregistrare și înrolare - așa cum a fost cazul în septembrie anul trecut, după așa-zisa mobilizare parțială anunțată de președintele rus Vladimir Putin. Autoritățile din regiune susțin că acest lucru se face „exclusiv pentru a actualiza recrutările militare”.

Publicația Nestka scrie că birourile militare de înregistrare și înrolare încearcă să compenseze pierderile armatei ruse. La rândul său, secretarul de presă al președintelui Rusiei Dmitri Peskov a respins, ca și până acum, planurile pentru un al doilea val de mobilizare. „Nu există astfel de discuții la Kremlin”, a spus Peskov.

De ce ține Ucraina cu dinții de Bahmut, comparat cu Stalingradul războiului rus?

Rezistența Ucrainei la Bahmut a fost comparată de presa internațională cu cea de la Stalingrad. Desigur, comparația e folosită în scop de rating, dar ea e menită și să arate faptul că la Bahmut se înregistrează pierderi colosale. Însă Ucraina nu se retrage, ci a adus întăriri la Bahmut, în pofida faptului că orașul nu e un punct de o importanță strategică deosebită. 

Aceste pierderi sunt confirmate chiar de partea rusă. Recent, Evgheni Prigojin, șeful companiei de mercenari Wagner Group care asediază Bahmutul încă din vara acestui an, a admis că la Bahmut se moare într-un ritm înfiorător.

Azi Bahmutul e aproape încercuit de forțele ruse de ocupație, bătălia fiind purtată în oraș, forțele de apărare ucrainene mai având o singură rută de alimentare sub control. 

Și totuși, Ucraina ține cu dinții de Bahmut și a trimis recent întăriri forțelor care rezistă la Bahmut. 

Analiștii sunt împărțiți în ceea ce privește importanța strategică a Bahmutului. Dacă unii spun că o nedorită cădere a Bahmutului ar deschide poarta ocupanților ruși către Kramatorsk, Sloviansk și restul regiunii Donețk, alți experți sunt de părere că importanța strategică a Bahmutului e supraevaluată, notează DefenseRomania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel