”Rusia Unită” cere autorităților de la Kremlin să furnizeze armament separatiștilor din Donbas: Nu putem lăsa oamenii la mila regimului de la Kiev
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foyo: Pixabay
Foyo: Pixabay
Partidul de guvernământ ”Rusia Unită” cere autorităților de la Kremlin să furnizeze armament separatiștilor din Donbas.

Șeful fracțiunii "Rusia Unită" din Duma de Stat, Vladimir Vasiliev, a declarat că partidul a inițiat un apel la conducerea statului cu o cerere de a începe livrările de produse militare către republicile autoproclamate din sud-estul Ucrainei, transmite Interfax.

”Ne-am consultat pe această temă și am ajuns la înțelegerea că nu putem lăsa oamenii la mila regimului de la Kiev. În acest sens, facem apel la conducerea țării noastre să acorde asistență republicilor Lugansk și Donețk sub formă de provizii de produse militare necesare pentru a descuraja agresiunea, precum și pentru a lua toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța cetățenilor.”, a declarat Vasilyev la postul de televiziune Rossiya 24.

Potrivit lui Vasiliev, Rusia a așteptat mult timp ca „o decizie rezonabilă să prevaleze la Washington”, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Occidentul, a remarcat șeful fracțiunii "Rusia Unită", continuă să vorbească despre sancțiuni, rapoarte despre furnizarea de arme în zona de conflict.

Argumentele invocate de cei din "Rusia Unită"



"Scenariul pe care Occidentul îl demonstrează în Ucraina amintește de o întoarcere la nazism. Nu putem suporta asta. Suntem foarte îngrijorați de problema protejării vieții cetățenilor și compatrioților ruși care trăiesc pe teritoriul Lugansk și Donețk.”, a spus Vasiliev.

Decizia de a face apel la conducerea țării cu o cerere de a furniza produse militare republicilor autoproclamate, a spus el, a fost luată în urma consultărilor în Consiliul Dumei, în fracțiunea "Rusia Unită" din Duma de Stat și în partid.

Secretarul Consiliului General al Rusiei Unite, prim-vicepreședintele Consiliului Federației, Andrei Turchak, a declarat că consideră necesar să furnizeze anumite tipuri de arme în Donbas pe fondul furnizării Ucrainei cu arme de către țările NATO.

Vicepreședintele Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, Yuriy Shvytkin, a declarat, la rândul său, pentru Interfax, că Rusia ar putea ajuta autoproclamatele republici din Donbas cu provizii de arme pe fundalul întăririi echipamentului tehnic al armatei ucrainene. „În acest caz, nu vorbim despre trecerea frontierei de către militarii Forțelor Armate ale Federației Ruse”, a mai spus Shvytkin.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov, ca răspuns la o întrebare despre posibilitatea furnizării de arme în aceste regiuni, a spus că Moscova este în favoarea implementării acordurilor de la Minsk, iar Occidentul ar trebui să încurajeze Kievul să facă acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel