Rusia-Ucraina. Biden: Dacă nu luam această decizie, riscam al Treilea Război Mondial din cauza lui Putin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Joe Biden, despre sancțiunile SUA pentru Rusia
Joe Biden, despre sancțiunile SUA pentru Rusia
Președintele Joe Biden a declarat că, o alternativă la sancțiunile dure ale Washingtonului împotriva Moscovei, ar fi fost începerea unui nou război mondial.

„Există două opțiuni aici: fie intrăm în război cu Rusia și începem fizic al Treilea Război Mondial, fie ne asigurăm că o țară care acționează atât de contrar dreptului internațional plătește prețul pentru acest lucru”, a spus el într-un interviu, notează 20min.es.

În același interviu, Joe Biden asigură că unul dintre principalele sale obiective strategice, în timpul invaziei ruse a Ucrainei, este menținerea unită a NATO și a Uniunii Europene, lucru care se întâmplă chiar acum, în opinia sa.

„Scopul meu, de la început, a fost să mă asigur că toată NATO și Uniunea Europeană sunt pe aceeași pagină”, împotriva voinței președintelui rus Vladimir Putin.

„Mi se pare că intenția lui a fost de a împărți NATO pentru a crea o gaură mare prin care să se plimbe liber, dar asta nu s-a întâmplat”, a adăugat el într-un interviu pentru bloggerul Brian Tyler Cohen.

Joe Biden a insistat, de asemenea, că „Rusia va plăti un preț serios” pentru invazia Ucrainei. „Pe termen scurt și lung, dar mai ales pe termen lung”, a asigurat el.

VEZI ȘI: Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat sâmbătă Rusia de comiterea unui genocid în războiul pornit de aceasta din urmă împotriva ţării sale şi a cerut ONU să califice în acest termen acţiunile Rusiei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat sâmbătă Rusia de comiterea unui genocid în războiul pornit de aceasta din urmă împotriva ţării sale şi a cerut ONU să califice în acest termen acţiunile Rusiei, relatează agenţia DPA. Mai mult, Zelenski a cerut ONU suspendarea dreptului de vot al Rusiei în Consiliul de Securitate al acestei organizaţii. El a transmis acest mesaj pe Twitter, după o discuţie telefonică avută cu secretarul general al ONU, Antonio Gutteres. În mesajul său de joi dimineaţa prin care a anunţat lansarea unei ofensive militare împotriva Ucrainei, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat la rândul său Kievul de comiterea unui genocid în estul separatist prorus al Ucrainei.

De atunci, Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc de crime de război. În timp ce Ministerul rus al Apărării a susţinut vineri că armata ucraineană desfăşoară lansatoare multiple de rachete şi piese de artilerie în zone urbane populate, pentru a folosi populaţia civilă ca scuturi umane, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat că autorităţile ucrainene strâng probe pe care să le trimită Curţii Penale Internaţionale, el menţionând atacuri ale trupelor ruse asupra unei grădiniţe şi unui orfelinat. Sâmbătă, o rachetă rusească ce avea ca ţintă un obiectiv militar din Kiev a lovit un bloc de locuinţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel