Rusia - Ucraina, 16 februarie 2022. Oana Zamfir: Mă pronunț doar asupra lucrurilor vizibile în momentul de față
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că guvernul său a fost informat că miercuri, 16 februarie, va fi „ziua atacului”.

„Ni se spune că 16 februarie va fi ziua atacului”, a spus Volodimir Zelenski într-o declaraţie postată pe contul de Facebook, fără a spune cine a furnizat aceste informaţii. Duminică, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, Jake Sullivan, a declarat că o invazie a Rusiei ar putea începe „în orice zi”.

„Nuanța aceasta ni s-a spus că 16 februarie e data este extrem de importantă”, a spus Oana Zamfir, luni seară, într-o intervenție la Antena 3. „Eu nu sunt un expert, ca atare nu o să mă pronunț decât asupra lucrurilor vizibile în momentul de față. În mod cert, este un război al informațiilor. Pentru mine, cu mintea de jurnalist, fără să fiu - repet - unul cu experiență în situații de conflict, nu pare nimic legitim aici. Nimic, nimic, nimic! Nici de o parte, nici de cealaltă. Singurul interes legitim este cel al Ucrainei de a-și avea suveranitatea întreagă. În rest, toate lucrurile care se construiesc... La mine sunt foarte mult semne de întrebare. Nu știu dacă pe 16 se întâmplă un atac sau, pur și simplu, nervii sunt forțați la maximum până când cineva cedează - nu potrivit zicalei cel mai înțelept cedează - potrivit intereselor care sunt construite în jurul acestei situații tensionate”, a spus Oana Zamfir.

Biden şi Johnson vor continuarea eforturilor diplomatice cu Rusia, acuzată că pregăteşte o invazie 

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi premierul britanic, Boris Johnson, cred că încă există spaţiu pentru diplomaţie cu Rusia, deşi Washingtonul şi-a transferat personalul de la Ambasada din Kiev.

„Premierul Boris Johnson şi preşedintele Biden au prezentat recentele discuţii cu liderii de la nivel mondial. Au fost de acord că este menţinută o fereastră crucială pentru diplomaţie şi pentru ca Rusia să retragă ameninţările la adresa Ucrainei. Au evidenţiat faptul că orice nouă incursiune în Ucraina va genera o criză prelungită pentru Rusia, cu efecte negative de amploare pentru Rusia şi pentru întreaga lume", a comunicat Guvernul de la Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel