Rusia, țintă sau incompetență? Bogdan Chirieac: Asta nu ține de forțele speciale ucrainene, ține de slăbiciune
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
imagine cu rol ilustrativ pexels
imagine cu rol ilustrativ pexels
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat evenimentele din ultima perioadă care au vizat ținte din Rusia.

Rușii, țintă sau incompetență?

Weekend-urile din ultima vreme sunt marcate de pierderi pentru Rusia, fie că vorbim despre asasinarea Dariei Dughina, de aruncarea în aer a depozitelor de armament, de explozia de pe podul care leagă Crimeea de Rusia sau de prăbușirea de avioane militare peste locuințe civile în Rusia. Este o simplă coincidență sau punerea în context a acestor evenimente este una exagerată? Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că vorbim despre două aspecte diferite: pe de o parte, vorbim despre echipe speciale de comando ale Ucrainei în Rusia, când sunt vizate ținte legitime, pe de altă parte, vorbim despre stângăcii ale Armatei Ruse, slăbită de războiul pe care-l poartă în Ucraina. 

Un avion militar rusesc s-a prăbușit peste o clădire rezidențială în timpul unui antrenament

Discuția de astăzi a venit în contextul în care un avion s-a prăbușit peste o clădire rezidențială din Rusia.

Este vorba despre un avion de vânătoare care s-a prăbuşit duminică peste o clădire rezidenţială în Irkutsk, în Siberia, au anunţat autorităţile locale, precizând că nicio informaţie despre eventuali răniţi nu este disponibilă pentru moment, informează agenţiile de presă internaţionale. "Un avion de tip Su a căzut peste o casă de două etaje la Irkutsk", a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Irkutsk, Igor Kobzev. Potrivit serviciilor de urgenţă citate de agenţiile de presă ruse, este vorba de un avion de vânătoare Su-30, care s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament. Citește mai mult aici

Bogdan Chirieac: Sunt forțe speciale ucrainene în Rusia. Marea Britanie a spus că e dreptul lor

”Presa occidentală a scris că există echipe de comando, forțe speciale ucrainene care acționează pe teritoriul Rusiei. Mai mult, la vremea respectivă, Marea Britanie a spus foarte clar că este dreptul Ucrainei să atace teritoriul Rusiei pentru că teritoriul său este atacat de armata roșie. Pe de o parte, cred că avem infiltrări de forțe speciale ucrainene, când e vorba de aruncat în aer depozite de armament, de combustibil, s-a dovedit că SUA practic au dezaprobat asasinarea Dariei Dughina, au spus că n-au știut. Papa de la Roma a deplâns uciderea tinerei fete” a spus analistul politic Bogdan Chirieac despre felul în care acționează forțele speciale: ”Sunt ținte legitime, militare, dar Dughina nu a fost una”. 

”În privința prăbușirii de avioane militare peste clădiri, primii doi piloți s-au catapultat și urmează să fie deferiți justiției, pentru că s-au catapultat fără a se asigura că avionul nu va cădea într-o zonă locuită. Acum, nu au mai făcut-o (n.r. piloții au murit). Asta ține de slăbiciunea aviației ruse, nu ține de forțele speciale ucrainene, în opinia mea. Ei (rușii n.r.) au pierdut foarte multe aparate, foarte mulți piloți cu experiență în războiul din Ucraina și acum trebuie să aducă noi generații de piloți” a continuat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Citește și: Primul convoi cu tehnică militară franceză ajunge în România. Aici este și Divizia 101 aeropurtată a SUA. Între timp, armata rusă intră în Belarus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel