Rusia suține că vaccinul Sputnik-V are o eficiență de 95%. Cum explică Putin faptul că nu s-a vaccinat încă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Deși Rusia susține că vaccinul Sputnik-V are o eficiență de peste 95% în prevenirea infectării cu Sars-Cov-2, Vladimir Putin încă nu și-a administrat serul.

Deși Vladimir Putin a anunțat personal înregistrarea vaccinului Sputnik-V, lăudând eficiența acestuia și declarând că până și fiica s-a și-a administrat serul, el nu s-a vaccinat încă. Mai mult, specialiștii au anunțat recent că în urma studiilor s-a constat o eficiență de peste 95% a vaccinului. Secretarul de presă al președintelui rus, Dimitri Peskov a fost pus de jurnaliști să explice acest fapt.

Potrivit lui, Vladimir Putin nu a fost încă vaccinat împotriva coronavirusului, deoarece vaccinarea pe scară largă nu a început încă și nu se poate oferi voluntar ca șef al statului, citează Interfax.

Declarație controversată



"Președintele nu poate folosi un vaccin necertificat. Acum toate procedurile se vor încheia și apoi, dacă va considera necesar, va informa despre asta.", a răspuns secretarul de presă al președintelui.

Săptămâna trecută, Putin, vorbind la Summitul BRICS, a spus că vaccinurile rusești împotriva coronavirusului sunt sigure. "Există vaccinuri rusești, funcționează, funcționează eficient și în siguranță", a spus el. Răspunsul secretarului său de presă este cel puțin controversat, asta pentru că nu clarifică de ce Vladimir Putin evită vaccinarea anti-COVID dacă aceste vaccinuri sunt atât de sigure. Sputnik-V este deja folosit pentru vaccinarea categoriilor de risc.

VEZI ȘI: Rusia susține că vaccinul Sputnik-V va fi mult mai ieftin decât serurile propuse de Pfizer și Moderna

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel