Rusia susține că "formula de pace" propusă de Volodimir Zelenski este "ruptă de realitate"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rusia susține că "formula de pace" propusă de Volodimir Zelenski este "ruptă de realitate" / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Rusia susține că "formula de pace" propusă de Volodimir Zelenski este "ruptă de realitate" / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Ministerul rus de Externe susține că "formula de pace" propusă de Volodimir Zelenski este "ruptă de realitate".

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a afirmat că "formulă de pace" a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru a rezolva conflictul este "un set de cerințe ultimatum rupte de realitate", scrie Interfax.

"Așa-numita "formulă de pace" a lui Zelenski nu are nimic de-a face cu lumea. Nu este altceva decât un set de cereri ultimatum către țara noastră rupte de realitate. Printre acestea, retragerea trupelor din regiunile rusești - RPD , LPR, Zaporojie și regiunea Herson și chiar Crimeea, plata despăgubirilor și predarea în fața tribunalelor internaționale. Scopul "formulei" ucrainene este de a realiza capitularea Rusiei cu ajutorul Occidentului", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei. 

După o conversație telefonică cu ministrul chinez de Externe, Qin Gang, pe 16 martie, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a scris pe rețelele de socializare că, în timpul conversației, "a subliniat importanța "formulei de pace" a lui Zelenski pentru stoparea agresiunii și restabilirea unei păci juste în Ucraina".

Zaharova: Ultimatumurile sunt inacceptabile pentru noi



"Din păcate, aici avem de-a face cu o altă încercare a părții ucrainene de a dezinforma comunitatea internațională și propriii cetățeni", a mai spus Zaharova.

"Este de remarcat faptul că nici în acest "tweet" și nici în nicio altă "postare" Kuleba nu propune să se așeze la masa negocierilor. Permiteți-mi să vă reamintesc că deținerea lor în Ucraina este interzisă prin lege, prin decretul lui Zelenski din 30 septembrie 2022", a mai spus ea.

"Din partea noastră, am afirmat în repetate rânduri că suntem deschiși propunerilor cu adevărat serioase din partea Occidentului și Ucrainei pentru o soluție politică și diplomatică a crizei, dar ultimatumurile sunt inacceptabile pentru noi", a mai afirmat aceasta.

Cum vede Rusia un posibil acord de pacea

"Pentru a realiza o pace durabilă, este necesar să se realizeze o încetare a furnizării de arme și mercenari Ucrainei, încetarea ostilităților, revenirea Ucrainei la un statut neutru de non-bloc, recunoașterea internațională a noilor realități teritoriale, care s-au dezvoltat ca urmare a realizării dreptului popoarelor la autodeterminare.

Demilitarizarea și denazificarea Ucrainei trebuie realizată, eliminate toate amenințările care emană de pe teritoriul său, statutul ei non-nuclear și garanțiile respectării drepturilor populației vorbitoare de limbă rusă și a minorităților naționale. O parte integrantă ar trebui să fie abolirea tuturor sancțiunilor și proceselor ilegale împotriva Rusiei în instanțele internaționale", a spus Zaharova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel