Rusia susţine că a desfăşurat un ”atac masiv” asupra instalaţiilor energetice ale Ucrainei
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Rusia a desfăşurat vineri un "atac masiv" asupra unor instalaţii energetice extrem de importante din complexul militaro-industrial al Ucrainei, a transmis sâmbătă Ministerul Apărării de la Moscova.

În raportul său zilnic, ministerul nu a precizat care sunt instalaţiile energetice pe care susţine că le-a lovit. Moscova a mai spus că atacul a blocat transportul de arme şi muniţie din străinătate pe cale ferată către grupurile de luptă din Ucraina, relatează Agerpres.

Armata ucraineană a transmis vineri seară că forţele ruse au lansat peste 100 de rachete şi au desfăşurat 12 atacuri aeriene şi 20 de bombardamente. Kievul a precizat că a distrus 61 de rachete de croazieră ruseşti.

Ministrul ucrainean al Energiei, German Galuşcenko, a declarat că Rusia a lovit instalaţii electrice din şase regiuni cu rachete şi drone, producând întreruperi de curent în mare parte din ţară.

Rusia a atacat în mod repetat infrastructură civilă departe în spatele liniilor frontului, lăsând milioane de ucraineni fără electricitate, căldură sau apă timp de mai multe zile în plină iarnă.

Rusia a pierdut probabil jumătate din tancurile sale grele în Ucraina (oficial al Pentagonului)

Rusia "a pierdut, probabil, jumătate din rezerva sa principală de tancuri grele în timpul luptelor şi a capturărilor de către ucraineni", a declarat Celeste Wallander, secretar adjunct pentru afacerile de securitate internaţională în cadrul Departamentul Apărării, la un eveniment online al Centrului pentru o Nouă Securitate Americană.

Această estimare a Celestei Wallander, care nu a oferit o cifră exactă pentru pierderile de tancuri de către armata rusă de la invazia sa în Ucraina în februarie 2022, vine în timp ce Kievul se pregăteşte să primească tancuri grele de la aliaţii săi occidentali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel