Data publicării:

Rusia susține că a blocat un atac cu drone al Ucrainei, sâmbătă noapte 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dronă militară, prăbușită în Croația/ foto captură video Youtube
Dronă militară, prăbușită în Croația/ foto captură video Youtube

Ucraina a folosit drone pentru a distruge diverse obiective din Rusia, relatează Reuters. 

Unitățile de apărare antiaeriană ale Rusiei au distrus sau interceptat 51 de drone ucrainene în cursul nopții, a declarat duminică dimineață Ministerul Apărării rus.

Optsprezece drone au fost interceptate deasupra regiunii Tambov, la aproximativ 450 km sud-est de Moscova, potrivit ministerului pe aplicația de mesagerie Telegram. Alte 16 au fost distruse deasupra regiunii Belgorod, aflată la graniță, iar restul au fost interceptate în regiunile Voronej, Oriol și Kursk, în sudul Rusiei.

O femeie a fost rănită ușor în urma atacului cu drone asupra regiunii Belgorod, a declarat guvernatorul regional, Viaceslav Gladkov, pe Telegram. El a adăugat că câteva mașini au fost, de asemenea, avariate.

Guvernatorul regiunii Tambov, Maxim Yegorov, a precizat că o dronă ucraineană a căzut în districtul Mihurinsk, declanșând un incendiu de scurtă durată, fără a provoca răni sau pagube materiale.

Ministerul rus al Apărării raportează doar numărul dronelor distruse de unitățile sale, nu și câte drone lansează Ucraina. Oficialii ruși rareori dezvăluie întreaga amploare a pagubelor produse de atacuri, mai ales atunci când acestea vizează infrastructura militară sau energetică.

Reuters nu a putut verifica independent aceste informații. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei, care a afirmat adesea că atacurile sale în interiorul Rusiei vizează infrastructura esențială pentru efortul de război al Moscovei și reprezintă un răspuns la loviturile continue ale Rusiei asupra teritoriului ucrainean.

Rusia lovește cu rachete

O rachetă rusească a ucis vineri seara patru oameni, printre care şi un copil, în oraşul Dnipro din estul Ucrainei, au anunţat sâmbătă autorităţile locale conform AFP; alte 20 de victime, inclusiv copii, au fost rănite.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a condamnat pentru atac pe "ucigaşii ruşi".

Bilanţul a fost anunţat pe Telegram de guvernatorul regiunii Dnipro, Serhi Lisak, care a precizat că printre răniţi se numără o fată de opt ani şi una de 16 şi doi băieţi de 17 ani şi că lovitura a venit puţin înainte de miezul nopţii, provocând distrugeri la blocuri de locuinţe, case şi la un spital.

El a difuzat imagini cu ruine şi cu un salon de spital cu ferestrele sparte.

Alte atacuri au vizat în cursul nopţii regiunea Kiev, unde s-au raportat de asemenea victime - un mort şi un rănit, potrivit administraţiei militare regionale. Vineri fusese deja lovit un bloc de locuinţe din capitala ucraineană, cel mai recent bilanţ indicând că şi-a pierdut viaţa o adolescentă, iar alţi şase oameni au fost răniţi. Ruşii au trimis o dronă care s-a izbit de bloc şi a provocat un incendiu, a precizat sâmbătă guvernatorul Serhi Popko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel