Data publicării:

Rusia spune că Vestul înțelege „eșecul proiectului Ucraina”

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Armele furnizate Kievului se răspândesc „peste tot în lume”, conform ministrului de externe Serghei Lavrov.

Vestul a înțeles că "proiectul Ucraina" a început să eșueze, a declarat ministrul de externe rus, Sergey Lavrov, marți, în contextul unei presupuse oboseli de război printre aliații care se străduiesc să se înțeleagă pentru mai multe ajutoare către Kiev.

Vorbind în cadrul unei întâlniri la Moscova cu șefii misiunilor diplomatice referitoare la situația din Ucraina, unde Rusia a început o "operațiune militară specială" acum aproape doi ani, Lavrov a spus că Vestul nu poate opri sprijinul financiar pentru Kiev "nu doar din motive de prestigiu, pe care ei cred că le au în joc și nu le pot pierde, ci și din punct de vedere al câștigului economic."

El a adăugat că Vestul a alocat mai mult de 200 de miliarde de dolari Ucrainei în mai puțin de doi ani, comparând această sumă cu sprijinul socio-economic al UE pentru Sudul Global și Est, pe care a spus că a fost mai mic de 80 de miliarde de dolari în ultimii șapte ani.

Ministrul de externe a argumentat că armele furnizate de Vest Ucrainei se "răspândesc în întreaga lume", spunând că "transporturi ilegale au fost deja înregistrate în Finlanda, Suedia, Danemarca, Țările de Jos și Fâșia Gaza."

"Un alt aspect pe care Vestul nu vrea să-l observe cu adevărat este răspândirea armelor furnizate Ucrainei în diverse puncte fierbinți, unde sunt folosite, printre altele, de extremiști și teroriști," a adăugat el.

El a spus că "fixarea absolută" a Vestului asupra formulei de pace a președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskyy nu va duce "nicăieri", afirmând că autorul formulei de pace în zece pași prezentată la sfârșitul anului 2022 este "fără îndoială" Vestul.

El a caracterizat declarațiile oficialilor occidentali că Rusia va viza statele baltice, Suedia și Finlanda după Ucraina drept "absurde."

"Noi eliminăm o nedreptate istorică. Eliminăm încercările nu doar de a rescrie istoria popoarelor țării noastre, ci și de a uita această istorie pentru totdeauna și de a transforma teritoriile moderne pe care au trăit rușii și alte popoare ale Rusiei de-a lungul secolelor într-o trambulină pe care NATO... ar folosi-o pentru a amenința securitatea Rusiei," a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel