Rusia spune că va reacționa dacă Bosnia încearcă să adere la NATO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Rusia spune că va reacționa dacă Bosnia încearcă să adere la NATO  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Rusia spune că va reacționa dacă Bosnia încearcă să adere la NATO / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Federația Rusă va reacționa dacă Bosnia face pași spre aderarea la NATO, deoarece Moscova ar percepe acest lucru ca pe un act ostil, a declarat Ambasada Rusă în Bosnia.

Bosnia a proclamat integrarea în NATO și Uniunea Europeană ca obiective strategice. Dar, sârbii bosniaci conduși de prorusul Milorad Dodik, care prezidează în prezent președinția tripartită a țării, vor ca țara să rămână neutră și în afara alianței militare conduse de SUA.

Ambasada Federației Ruse l-ar considera drept un act ostil

„În cazul apropierii practice a Bosniei și Herțegovinei de NATO, țara noastră va trebui să reacționeze la acest act ostil”, a spus Ambasada Federației Ruse. Potrivit comunicatului ambasadei, scopul NATO a fost o „luptă împotriva Rusiei” și aderarea la NATO va forța Sarajevo să ia parte la „confruntarea politico-militară”. 

Bosnia și Serbia sunt singurele două țări din Balcanii de Vest care rămân în afara NATO după ce Macedonia de Nord s-a alăturat alianței anul trecut. 

De asemenea, noul ambasador rus în Bosnia, Igor Kalabuhov, l-a întâlnit pe Zeljko Komsic, membru al președinției croate, care susține integrarea Bosniei în alianță, informează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel