Rusia spune că este „pe deplin angajată“ să evite un război nuclear
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 06 oct 2022, 14:22
WhatsApp
Moscova este „pe deplin angajată“ să evite un război nuclear, susţine Ministerul de Externe rus.

Moscova a afirmat joi că rămâne "pe deplin angajată" principiului de a nu permite niciodată declanşarea unui război nuclear, în condiţiile în care există tot mai multe temeri privind o posibilă dramatică escaladare după şapte luni de conflict armat cu Ucraina, informează Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat joi, în timpul unei conferinţe de presă, că poziţia Moscovei - cea conform căreia un război nuclear nu ar trebui să aibă loc niciodată - nu s-a schimbat.

Autorităţile ruse sugerează posibilitatea utilizării de arme nucleare încă de la începutul invaziei pe scară largă în Ucraina la 24 februarie, iar aceste ameninţări au crescut în intensitate în ultimele săptămâni.

Anunţând la 21 septembrie mobilizarea parţială, Putin a ameninţat că va folosi toate mijloacele aflate la dispoziţia Rusiei pentru a apăra integritatea ei teritorială. Nu este o cacealma!, a adăugat el.

Politicieni occidentali şi serviciile de informaţii afirmă că, deşi nu există semne de desfăşurare nucleară în acest moment, ameninţările lui Putin ar trebui luate în serios, scrie Agerpres.

Submarinul nuclear rus Belgorod a fost localizat. Unde se află acum nava dotată cu „arma Apocalipsei“

Au apărut noi imagini din satelit cu submarinul nuclear rusesc Belgorod, publicate de site-ul navalnews.com. Uriașul a fost surprins ieșind la suprafață în zona Arctică, mai precis în Marea Barents din nordul Rusiei, adică la mică distanță de baza sa.

Belgorod, care transportă una dintre cele mai periculoase arme ale Kremlinului, fusese dat dispărut în ultimele zile, ceea ce stârnise îngrijorare pe fondul unor informații că Putin ar plănui să facă un test nuclear.

Una dintre locațiile luate în calcul pentru acest test ar fi fost Marea Neagră.

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord a atenționat statele sale membre asupra mobilizării submarinului nuclear rus „K-329 Belgorod”, care poartă torpilele Poseidon, relatează, duminică, ziarul italian La Repubblica (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?