Rusia s-ar dezintegra fără o victorie în Ucraina, susține Dmitri Medvedev
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Rusia s-ar dezintegra fără o victorie în Ucraina, susține Dmitri Medvedev. Sursa foto: Agerpres
Rusia s-ar dezintegra fără o victorie în Ucraina, susține Dmitri Medvedev. Sursa foto: Agerpres
Fostul preşedinte rus, Dmitri Medvedev, a respins miercuri apelurile preşedintelui american Joe Biden ca Moscova să-şi retragă trupele din Ucraina şi a atras atenţia că, fără o victorie în Ucraina, "Rusia va înceta să existe, se va dezintegra", relatează DPA.

"Dacă SUA nu vor mai livra arme regimului de la Kiev, atunci războiul se va termina", a scris pe canalul de ştiri Telegram şeful adjunct al Consiliului Naţional de Securitate al Rusiei.

"Dacă Rusia va încheia operaţiunea militară specială fără o victorie, atunci Rusia va înceta să existe, se va dezintegra", a scris Medvedev.

În stilul său abraziv, Medvedev l-a criticat de asemenea pe Biden pentru că s-a adresat poporului rus în discursul său de marţi de la Varşovia în faţa cetăţenilor polonezi.

"Oricum, cine este acest bunic ciudat, care vorbeşte cu o privire pierdută din Polonia? De ce li se adresează oamenilor dintr-o altă ţară când el are suficiente probleme în propria ţară?", a mai scris el.

Medvedev a acuzat SUA de "megalomanie", spunând despre această ţară că a cauzat multe războaie în lume.

Biden a susţinut marţi un discurs la Varşovia pentru a marca împlinirea unui an de la invazia rusă în Ucraina. El şi-a încheiat discursul adresându-se direct poporului rus.

SUA şi Europa, care oferă arme şi asistenţă financiară Kievului, "nu încearcă să distrugă sau să controleze Rusia", a spus Biden.

"Preşedintele Putin a ales acest război. Putin poate pune capăt războiului cu un singur cuvânt", a mai declarat liderul de la Casa Albă. Occidentul cere de la începutul războiului ca Rusia să-şi retragă trupele din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel