Rusia recunoaște că a trimis recruți în Ucraina, după ce a negat în mod repetat acest lucru
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rusia recunoaște că a trimis recruți în Ucraina, după ce a negat în mod repetat acest lucru / Foto: Pixabay, de ArmyAmber
Rusia recunoaște că a trimis recruți în Ucraina, după ce a negat în mod repetat acest lucru / Foto: Pixabay, de ArmyAmber
Rusia recunoaște că a trimis recruți în Ucraina, după ce a negat în mod repetat acest lucru.

Ministerul rus al Apărării a raportat pentru prima dată capturarea recruților ruși în Ucraina. Faptul că recruții ruși iau parte la ostilitățile din Ucraina s-a aflat din raportul regulat al reprezentantului departamentului militar Igor Konașenkov, după ce oficialii ruși au negat în mod repetat că au trimis la război tineri recruți, transmite serviciul rus al BBC.

"Din păcate, au fost descoperite mai multe fapte ale prezenței recruților în unitățile forțelor armate ruse implicate în desfășurarea unei operațiuni militare speciale pe teritoriul Ucrainei. Aproape toți astfel de militari au fost deja retrași pe teritoriul Rusiei.", a spus Konașenkov.

Generalul nu a precizat cum au fost „retrași” recruții. Până acum, Moscova a negat categoric prezența recruților în Ucraina. Ministerul Apărării a declarat că doar ofițerii și soldații contractuali iau parte la ostilități.

VEZI ȘI: Mesajul unui soldat rus pentru mama sa, înainte să moară: Sunt în Ucraina. Este un adevărat război aici, mă tem. Bombardăm și civili - FOTO / VIDEO

Declarația lui Konașenkov arată că „un număr de militari, inclusiv recruți”, care se aflau în „una dintre unitățile care îndeplinea sarcini de sprijin logistic”, au fost capturați. Astfel, armata rusă susține că cei capturați nu au luat parte direct la lupte.

Generalul a mai spus că „se iau măsuri exhaustive pentru a preveni desfășurarea recruților în zonele de luptă și eliberarea militarilor capturați”.

Și numărul soldaților ruși morți este ascuns de Rusia



Faptul că recruții au ajuns în război a fost declarat anterior de Ministerul ucrainean al Apărării, dar și de zeci de soldați ruși capturați. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după declarația ministerului, a spus că președintele Vladimir Putin a ordonat ca materiale să fie trimise la parchetul militar pentru a verifica cum au ajuns recruții în Ucraina.

În urmă cu o săptămână, pe 2 martie, Moscova a raportat pentru prima dată pierderi în rândul trupelor ruse din Ucraina în invazia care a început pe 24 februarie. Ministerul Apărării a recunoscut moartea a 498 de militari.

De atunci, departamentul militar rus nu a publicat date despre morți. Autoritățile ucrainene susțin că există mult mai multe victime în rândul armatei ruse.

VEZI ȘI: Dialogul emoționant dintre un soldat rus rănit și soția sa: Mă aflu în Ucraina, mi-au făcut operație. Din cauza idioților noștri aici suferă oamenii nevinovați / Iepurașule, totul va fi bine - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel