Rusia poate fi lovită. La ce s-a gândit Nick Clegg, vicepremierul britanic
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
După doborârea avionului MH17, tot mai multe țări doresc ca Federația Rusă să fie supusă unor sanțiuni economice. În acest sens, vicepremierul britanic Nick Clegg susține că Rusia  ar trebui să piardă dreptul de a organiza Cupa Mondială de fotbal din 2018.

Rusia ar trebui să piardă dreptul de a organiza Cupa Mondială de fotbal din 2018, susţine Nick Clegg, vicepremierul britanic. Aceasta ar trebui să fie o sancţiune dată pentru implicarea Moscovei în prăbuşirea zborului MH-17 în estul Ucrainei. El a declarat, pentru Sunday Times, că este „de neconceput" organizarea evenimentului acolo.

Statele vestice cred că avionul a fost doborât cu armament pus la dispoziţia separatiştilor de Rusia. În schimb, Moscova a susţinut că Ucraina este vinovată.

Citește și: MH17. Prăbușirea avionului ar putea fi comparată cu o "crimă de război"

FIFA a respins, însă, ideea organizării evenimentului în altă parte. Motivaţia lor: evenimentul poate fi o „forţă pentru bine", transmite BBC News. Ideea susţinută de Clegg a fost avansată şi de politicianul german Michael Fuchs.

Potrivit lui Clegg, pierderea de către Rusia a statului de ţară gazdă ar fi o lovitură simbolică şi politică puternică pentru Moscova. „Dacă este un lucru de care îi pasă lui Vladimir Putin, acesta este imaginea", a spus Clegg. „Poate că amintindu-i că nu îţi poţi păstra imaginea în lume dacă ignori lumea, poate că acest lucru va avea un efect asupa gândirii lui", a continuat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel