Data publicării:

Rusia pictează siluete de avioane strategice pe piste pentru a păcăli sateliții și dronele ucrainene / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Federația Rusă recurge la o nouă măsură disperată pentru a-și proteja aeronavele strategice de atacurile dronelor ucrainene, după ce anterior a acoperit avioanele cu anvelope.

Pe aerodromurile militare rusești au început să apară siluete pictate ale bombardierelor strategice Tu-95MS. Armata rusă folosește această tehnică de prevenție pentru a înșela dronele ucrainene, potrivit BulgarianMilitary.

Imaginile din satelit ale aeroportului militar Engels din regiunea Saratov din Rusia, unde sunt staționate bombardierele Tu-95MS, au atras atenția mai multor observatori.

Experții care au analizat aceste imagini au presupus că armata rusă a început să folosească noi tehnici pentru a păcăli dronele. 

O fotografie care prezintă un contur alb al unui avion afișat vizibil pe sol afost distribuită în ultimele zile pe X. Mai multe detalii, cum ar fi umbrele, ar putea fi pictate ulterior pentru un realism sporit, făcând ca imaginea să pară remarcabil de autentică.

Imaginile de la sateliții Planet Labs dezvăluie momeli bidimensionale pe asfaltul aeroportului Engels. Aceste momeli imită îndeaproape forma distinctivă a bombardierului cu patru motoare, chiar și cabina de pilotaj vopsită în negru. 

Experții subliniază, totuși, că astfel de tactici sunt puțin probabil să inducă în eroare sateliții spațiali cu capacitățile lor superioare de urmărire. Dronele, însă, au șanse mari să fie păcălite.

Reamintim că noua strategie de apărare a armatei ruse include utilizarea anvelopelor auto pentru a proteja avioanele. Aceste anvelope, plasate pe fuzelaj și aripi, oferă un strat suplimentar de protecție împotriva loviturilor cu drone ucrainene.

Utilizarea anvelopelor ca mecanism de apărare a început în august, după care imaginile din satelit au confirmat această nouă contra-strategie.

De asemenea, cele mai recente imagini evidențiază noi hangare rusești construite pentru a proteja aeronavele de potențiale atacuri cu drone. Din cauza incursiunilor dronelor ucrainene, comandamentul rus a fost nevoit să retragă avioanele strategice în adâncul țării, departe de accesul dronelor lansate de pe teritoriul ucrainean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel