Rusia patrulează la granița maritimă cu SUA cu avioane capabile să transporte rachete nucleare. Mai multe aeronave, trimise și în Marea Neagră
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rusia patrulează la granița maritimă cu SUA cu avioane capabile să transporte rachete nucleare. Mai multe aeronave, trimise și în Marea Neagră / Foto: Pixabay, de Robert Waghorn
Rusia patrulează la granița maritimă cu SUA cu avioane capabile să transporte rachete nucleare. Mai multe aeronave, trimise și în Marea Neagră / Foto: Pixabay, de Robert Waghorn
Rusia anunță că a patrulat cu port-rachete strategice Tu-95MS la granița maritimă cu SUA.

Două port-rachete strategice rusești Tu-95MS au finalizat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Bering, a anunțat marți Ministerul rus al Apărării, transmite Interfax.

"Două port-rachete strategice Tu-95MS au finalizat un zbor programat în spațiul aerian deasupra apelor neutre ale Mării Bering", a spus ministerul rus într-un comunicat.

Marea Bering este granița maritimă dintre Rusia și Statele Unite.

"Durata totală a zborului a fost de peste șapte ore. Escorta de vânătoare a fost asigurată de echipajele aeronavelor Su-30 ale Forțelor Aeriene și Forțelor de Apărare Aeriană din Districtul Militar de Est", se arată în raport.

Mai multe aeronave și în Marea Neagră

"Toate zborurile de aeronave ale Forțelor Aerospațiale ale Rusiei sunt efectuate în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian", a spus armata. rus

"Piloții de aviație cu rază lungă de acțiune zboară în mod regulat peste apele neutre ale Arcticului, Atlanticului de Nord, Mării Negre și Baltice și Oceanului Pacific", a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a publicat marți un videoclip cu Tu-95MS care decolează noaptea de pe un aerodrom acoperit de zăpadă, imagini cu zborul, munca echipajului și întoarcerea aeronavei pe aerodrom.

Detalii despre avioanele Tu-22M3. Pot transporta archete nucleare

Portoanele strategice de rachete Tu-95MS, Tu-160 și bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 fac parte din aviația cu rază lungă de acțiune a Forțelor Aerospațiale ale Federației Ruse. Avioanele cu rază lungă de acțiune sunt componenta aeriană a triadei nucleare rusești.

Potrivit datelor oficiale, Tu-95MS sunt concepute pentru a rezolva misiuni de lovitură pentru a învinge cele mai importante ținte din zone îndepărtate și adâncuri, în spatele teatrelor continentale de operațiuni militare. Aeronava este capabilă să transporte rachete nucleare și un echipaj de șapte persoane. Masa maximă a încărcăturii de luptă este de 20 de tone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel