Rusia, oameni pe Marte și Lună. Program de renaștere al puterii spațiale
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
astronaut-pe-planeta-marte
astronaut-pe-planeta-marte
Rusia și-a propus să redevină marea putere stațială din timpul Războiului Rece.

Astfel, Vladimir Putin a anunțat că Rusia si-a trasat ca obiectiv să trimită echipaj uman pe Marte, dar și pe Lună, ca parte a unui program spațial renăscut.

Lansarea misiunilor va debuta anul viitor. Rușii vor începe prin a trimite roboți pe planeta roșie, iar imediat după un echipaj uman rus va zbura spre Marte, scrie The Independent.

Agenția spațială a Rusiei vizează și trimiterea oamenilor pe Lună. Vladimir Putin a vorbit despre program ca o continuare a activității desfășurate în timpul programului spațial sovietic.

Atunci rușii au atins apogeul la mijlocul Războiului Rece. În domeniul astronomiei au purtat o bătălie crâncenă cu SUA pentru trimiterea primului om pe Lună. Deși au reușit să trimită primul om în spațiu, în persoana lui Gagarin, astronauții ruși nu au pus piciorul pe Lună, lucru pe care americanii l-au reușit prin misiunea Apollo 11 la 24 iunie 1969.

De data aceasta, Rusia nu numai că va concura cu Statele Unite pentru a ajunge prima pe Marte, ci și cu companii private. Elon Musk a anunțat că speră ca programul său SpaceX va putea trimite o rachetă spre Marte în viitorul apropiat, dar și echipaj uman, mai scrie sursa citată.

Vladimir Putin a mai transmis că Luna ar putea fi folosită ca un punct de lansare pentru colonizarea spațiului și explorarea altor planete din Sistemul Solar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel