Data actualizării:
Data publicării:

Rusia nu recunoaște că armata ucraineană ar fi progresat, Ucraina spune altceva

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
După ce Ucraina a început contraofensiva la începutul lunii iunie, Rusia a susținut că această operațiune este un eșec și că i-a respins atacurile. Pe de altă parte, Kievul susține contrariul, și anume, că a reușit să elibereze câteva sate și aproximativ 100 de kilometri pătraţi pe frontul sudic. 

'În zona pungii de la Vremivka, luptele cele mai intense au loc în cartierele localităţilor Rivnopil şi Urojaine', a transmis Ministerul rus al Apărării. Acesta a mai spus că a respins acolo cinci atacuri.

Potrivit armatei ucrainene, aceasta ar fi avansat în ciuda 'puternicei rezistenţe' de care dau dovadă trupelor ruse. Un succes militar al armatei ucrainene în zona Vremivka ar face posibilă ruperea coridorului terestru care face legătura între Rusia și Crimeea. Un astfel de succes militar pentru Ucraina ar însemna un eșec pentru Rusia. Analiștii militari consideră că momentan Ucraina doar testează frontul pentru a identifica punctele slabe.

Potrivit unui comandant ucrainean, trupele ucrainene se lovesc de o 'rezistenţă disperată' din partea forţelor ruse în jurul oraşului Bahmut, citat de Reuters.

Comandantul forţelor terestre ucrainene, generalul-colonel Oleksandr Sîrski, a spus că situația din est este caracterizată de tensiuni și că Rusia aduce în Bahmut cele mai bune divizii.

'Continuăm să desfăşurăm acţiuni ofensive în direcţii separate, ocupând înălţimile dominante şi fâşiile de pădure cu scopul de a forţa treptat inamicul să iasă de la periferia oraşului Bahmut. Realizând asta, unităţile inamice opun o rezistenţă disperată', a transmis Sîrski prin intermediul aplicaţiei Telegram.

Potrivit lui Sîrski, forţele ucrainene avansează și în partea de sud.

Declarațiile celor două țări sunt contradictorii. Kievul susține că a recăpătat controlul asupra a aproximativ 100 km pătrați, în timp ce Moscova susține că forţele sale au reușit să respingă zece atacuri ale armatei ucrainene pe frontul din Doneţk şi la sud de Doneţk, potrivit EFE.

'Unităţile Forţelor armate ale Ucrainei au continuat să sufere pierderi semnificative în timpul încercărilor nereuşite de a desfăşura operaţiuni ofensive în direcţiile Doneţk-Sud şi Doneţk', a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Konaşenkov, citat de Reuters, transmite că Rusia a folosit trupe terestre, lovituri aeriene şi focuri de artilerie pentru înlătura trupele ucrainene, că a ucis aproximativ 500 de soldaţi ucraineni şi a distrus cinci tancuri. Tot el susține că au fost distruse mai multe vehicule blindate ucrainene.

Rusia nu recunoaște că armata ucraineană ar fi progresat, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel