Rusia nu mai contestă suspendările din fotbal. TAS, anunţul momentului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Dom Le Roy, de la Pexels
Fotografie creată de Dom Le Roy, de la Pexels
FIFA a suspendat echipele de club, dar şi naţionalele Rusiei din toate competiţiile internaţionale după atacul asupra Ucranei. Ruşii au contestat iniţial măsura. 

Însă pe 18 martie i-a fost respins apelul. Apoi, rușii au mai făcut un recurs și s-au concentrat mai mult pe excluderea echipei naționale din preliminariile pentru Cupa Mondială.

Dar acum și-au retras recursul. Anunțul a fost făcut de Tribunalul de Arbitraj Sportiv pe 5 aprilie, care spune că Rusia a recurs la această "mișcare" pe 30 martie.

"Procedura va fi închisă în scurt timp", a precizat TAS, într-un comunicat de presă citat de Digisport.

Suspendată din toate competiţiile sportive. Rusia invită "ţările prietene" la... Jocurile Universitare

Ministrul rus al Sportului, Oleg Matîţin, a declarat recent că Rusia va invita "ţările prietene" să ia parte la Jocurile sale universitare naţionale, în condiţiile în care sportivii ruşi sunt excluşi din competiţiile internaţionale din cauza războiului care are loc în Ucraina, informează Reuters.

"Anul acesta organizăm Universiada rusă, la începutul lunii iulie, unde vom invita universităţi din ţări care ne sunt prietene", a declarat Matîţin pentru agenţia de presă TASS.

Oleg Matîţin, care anul trecut a renunţat la funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar (FISU) în urma unei decizii a justiţiei cu privire la încălcările regulamentului antidoping de către Rusia, nu a precizat care sunt ţările invitate la acest eveniment, ce fusese planificat înaintea invaziei ruse din Ucraina, scrie Agerpres.

CIO a cerut interzicerea sportivilor ruşi şi belaruşi



Comitetul Internaţional Olimpic a recomandat federaţiilor internaţionale să interzică participarea la competiţii a sportivilor ruşi şi belaruşi, după declanşarea războiului din Ucraina.

FISU a interzis sportivilor din Rusia şi Belarus, precum şi oficialilor din cele două ţări, să ia parte la evenimentele sale, cel puţin până la sfârşitul anului.

De asemenea, FISU a retras Rusiei şi Belarus trei evenimente pe care urmau să le găzduiască în 2022.

Rămâne însă neclar dacă Rusia, care a organizat Jocurile Universitare Mondiale în 2013, la Kazan, va mai putea găzdui ediţia din 2023 a acestui eveniment, în oraşul Ekaterinburg, aşa cum a fost planificat anterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel