Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 23 noi 2020 / 12:31
Rusia nu l-a felicitat pe Joe Biden după câștigarea alegerilor din SUA. Cum explică Kremlinul acest fapt
Vladimir Putin
Vladimir Putin nu l-a felicitat pe Joe Biden după câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA. Secretarul de presă al președintelui rus a explicat acest gest.

Kremlinul intenționează să aștepte rezultatele procedurilor judiciare în legătură cu rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA și anunțarea rezultatelor oficiale ale votului înainte de a-l felicita pe noul șef al Casei Albe, a declarat secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov, transmite Interfax.

"Un președinte ales trebuie deja anunțat, iar actualul președinte trebuie să recunoască rezultatele alegerilor și toate procesele trebuie finalizate. Abia după aceea, rezultatele vor fi însumate oficial, dar este evident că acest lucru nu s-a întâmplat încă.", a spus Dmitri Peskov.

Vladimir Putin a declarat anterior că evită să îl felicite pe Joe Biden pentru că și în alegerile precedente sondajele arătau că Hillary Clinton este câștigătoare, dar în cele din urmă Donald Trump a fost declarat învingător.

"În acest caz, este o figură de stil. Dacă vă amintiți, ultima dată când Trump a fost ales în cele din urmă președinte, predicțiile tuturor americanilor și sociologilor au mărturisit că Hillary Clinton câștiga. Exact asta a vrut să spună președintele. Au vorbit deja despre acest lucru ca un fapt împlinit, dar s-a întâmplat într-un mod diferit. ", a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului declarația lui Vladimir Putin.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro