Rusia, NEMULȚUMITĂ de prima acțiune a Maiei Sandu
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Maia Sandu, președintele ales al Moldovei  Foto: Facebook
Maia Sandu, președintele ales al Moldovei Foto: Facebook
Federația Rusă se arată nemulțumită de prima decizie pe care Maia Sandu a luat-o în calitate de nou președinte al Republicii Moldova.

Decizia Chișinăului de a „redenumi” limba moldovenească în limba română va continua să scindeze societatea moldovenească, a declarat vineri șeful Comisiei relații internaționale a Consiliului Federației Rusiei, Konstantin Kosaciov, pentru RIA Novosti. Acesta a comentat faptul că după inaugurarea Maiei Sandu pe site-ul oficial al președintelui Republicii Moldova, limba de stat a fost redenumită din moldovenească în română.

„Având în vedere cetățenia romană a doamnei Sandu, această decizie poate fi cu greu numită neașteptată. Dar, din punctul meu de vedere, este puțin probabil ca această decizie va consolida societatea moldovenească, consolidare despre care doamna Sandu a vorbit în mod repetat în timpul campaniei electorale, ci mai degrabă o va diviza și mai mult și cu siguranță nu va contribui la progresul în soluționarea transnistreană ", a spus senatorul.

Potrivit lui Kosaciov, această decizie trebuie taxată de către cetățenii moldoveni, iar statele străine nu trebuie să se amestece în treburile Republicii Moldova. „Aceasta este o problemă internă a unui stat care trece prin vremuri foarte grele”, a conchis politicianul, potrivit Deschide.md

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel