Rusia modifică statutul "operațiunii speciale" din Ucraina? Răspunsul Kremlinului, după furnizarea de tancuri de către Occident
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rusia modifică statutul "operațiunii speciale" din Ucraina? Răspunsul Kremlinului, după furnizarea de tancuri de către Occident / Foto: Pixabay, de Shujon Moral
Rusia modifică statutul "operațiunii speciale" din Ucraina? Răspunsul Kremlinului, după furnizarea de tancuri de către Occident / Foto: Pixabay, de Shujon Moral
Jurnaliștii ruși i-au întrebat pe reprezentanții Kremlinului dacă planifică modificare statutului "operațiunii speciale" din Ucraina.

Kremlinul nu intenționează să schimbe statutul "operațiunii militare speciale" din Ucraina în legătură cu furnizarea de tancuri grele către Kiev de către Occident. Acest lucru a fost declarat jurnaliştilor, joi, de către secretarul de presă al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

"În prezent, nu avem un astfel de subiect pe ordinea de zi", a spus Peskov, răspunzând la o întrebare pe acest subiect.

Anterior a fost raportat că autoritățile germane au decis să furnizeze Ucrainei 14 tancuri Leopard 2. În plus, Berlinul va acorda și altor aliați permisiunea de a furniza Ucrainei tancuri Leopard 2. Cancelarul german Olaf Scholz a menționat că autoritățile germane urmăresc să transfere două batalioane de tancuri Leopard 2 în Ucraina, dar o vor face împreună cu partenerii. Agenția Associated Press a scris că ar fi vorba despre 88 de tancuri.

VEZI ȘI: Ucraina primește tancuri din partea SUA și Germaniei. Dan Dungaciu: Două lucruri se pot întâmpla

Președintele american Joe Biden a anunțat, de asemenea, pe 25 ianuarie, decizia de a trimite 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina. Bloomberg a raportat, citând surse, că Statele Unite vor aloca 400 de milioane de dolari pentru producția a 31 de tancuri M1 Abrams, care vor fi create de General Dynamics Corp.

Germania intenționează să furnizeze primul lot de tancuri Leopard 2 Ucrainei în martie sau aprilie

Până la sfârșitul lunii ianuarie, armata ucraineană va începe antrenamentele în Germania pe vehiculul de luptă al infanteriei Marder, iar puțin mai târziu, pe tancurile Leopard 2. Primul lot din aceste tancuri poate fi transferat în Ucraina în martie sau aprilie, a informat presa occidentală joi, citându-l pe ministrul german al apărării, Boris Pistorius.

Pistorius a declarat că antrenamentul va avea loc la un teren de antrenament din Germania. Potrivit acestuia, în cazul Marder, cursurile vor începe "înainte de sfârșitul lunii ianuarie", iar pentru Leopard 2 – "puțin mai târziu".

VEZI ȘI: Propagandistul lui Putin îndeamnă Kremlinul să bombardeze Germania, după decizia de a livra tancuri Ucrainei. De ce Rusia "a intrat în panică" - Video
El a menționat că se așteaptă la transferul primului lot de tancuri Leopard 2 în Ucraina "la sfârșitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie".

Leopard 2 este principalul tanc de luptă al Bundeswehr. De asemenea, aceste tancuri sunt în serviciu în Austria, Ungaria, Polonia, Turcia, Norvegia, Suedia, Elveția, Spania, Danemarca, Grecia, Finlanda și Țările de Jos. Funcționează din 1979, are multe modificări și au fost produse în total peste 3,6 mii de unități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel