Rusia justifică urcarea sistemelor Panțîr cu macaraua pe clădirile din Moscova: Au fost efectuate exerciții de apărare antiaeriană / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Săptămâna aceasta, mai multe imagini au surprins urcarea unor sisteme de apărare antiaeriană Panțîr pe clădirile din Mocova. Federația Rusă a venit cu o explicație referitoare la această situație.

În cursul acestei săptămâni, mai multe imagini apărute în mediul online, din Moscova, arătatu cum sistemele de apărare antiaeriană Panțîr erau urcate cu macaraua pe clădiri. Acestea au iscat atât amuzamentul, cât și îngrijorarea cu privire la faptul că Rusia s-ar pregăti pentru un război pe teritoriul său.

CITEȘTE ȘI     -    Vicepremierul Rusiei, Viktoria Abramchenko: Vestul regretă că a refuzat îngrășămintele rusești

Federația Rusă a venit cu explicații

Astăzi, Federația Rusă a anunțat că a efectuat exerciţii de apărare antiaeriană în regiunea Moscovei, pentru a proteja infrastructuri esenţiale în caz de „atacuri aeriene“, pe fondul conflictului în curs din Ucraina.

„Au fost organizate exerciţii în regiunea Moscovei, cu personalul brigăzii de rachete antiaeriene a Districtului militar de vest, pentru a respinge atacurile aeriene împotriva unor importante infrastructuri militare, industriale şi administrative“, a indicat Ministerul Apărării, într-un comunicat.

Autoritățile afirmă că soldaţii care au luat parte la aceste antrenamente sunt instruiţi în utilizarea de „rachete antiaeriene S-300“.

„Peste 150 de soldaţi şi mai mult de 30 de piese de armament, de echipamente militare şi speciale au participat“ la exercițiile de apărare antiaeriană.

Anterior, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a refuzat să ofere vreun comentariu privitor la aceste temeri ale Moscovei, conform Agerpres.

De asemenea, în ultimele luni mai multe drone ucrainene au ajuns în diferite regiuni, la sud de Moscova, și au provocat probleme. De pildă, un depozit de muniții din regiune Belgorod a fost aruncat în aer de forțele ucrainene în toamna anului trecut.

CITEȘTE ȘI     -    Zelenski insistă cu trimiterea de tancuri grele în Ucraina, după decizia luată la Ramstein: Nu există altă soluţie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel