Rusia îşi va retrimite ambasadorul în Statele Unite, cel mai probabil săptămâna viitoare
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Ambasadorul Rusiei se va întoarce în Statele Unite ale Americii. 

Ambasadorul Rusiei, Anatoly Antonov, îşi va relua activităţile în SUA începând de săptămâna viitoare, în virtutea acordului preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu omologul american, Joseph Biden, afirmă oficiali din cadrul Ministerului de Externe de la Moscova, conform agenţiilor Interfax şi Reuters, scrie Mediafax. 

Vladimir Putin a declarat, miercuri, că discuţia cu omologul său american, Joseph Biden, la Geneva, a fost "foarte constructivă", anunţând că ambasadorii rus şi american vor reveni la posturi.

Ce spune președintele SUA

La rândul său, preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a afirmat că a avut o discuţie "pozitivă" cu omologul său din Rusia, subliniind că stabilitatea strategică a fost unul dintre subiectele principale.

Rusia l-a retras pentru consultări, în martie, pe ambasadorul de la Washington, Anatoly Antonov, după ce preşedintele american, Joseph Biden, l-a catalogat "criminal" pe Vladimir Putin. În contextul amplificării tensiunilor bilaterale, Moscova a recomandat Washingtonului să îşi retragă temporar ambasadorul, John Sullivan.

Pregătiți pentru dialog 

"Noi suntem pregătiţi să continuăm dialogul în măsura în care este pregătită şi partea americană pentru acest lucru", a subliniat joi Vladimir Putin.

Statele Unite şi Rusia au pledat, într-o declaraţie comună adoptată după summit, pentru "dialog în scopul stabilităţii strategice" şi pentru măsuri de control al armamentului şi reducere a riscurilor.

Ambasadorii, înapoi la posturi 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, miercuri, că discuţia cu omologul său american, Joseph Biden, la Geneva, a fost "foarte constructivă", anunţând că ambasadorii rus şi american vor reveni la posturi, scrie Mediafax. 

"Discuţiile au fost foarte constructive, nu a existat ostilitate, ambele părţi au manifestat dorinţa de a se înţelege", a declarat Vladimir Putin în conferinţa de presă organizată după summit.

"Joe Biden este un lider politic experimentat", a adăugat Vladimir Putin, precizând că discuţiile au durat două ore. Joseph Biden "este foarte diferit de preşedintele Donald Trump", a notat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a precizat că a stabilit cu preşedintele SUA, Joseph Biden, ca ambasadorii celor două ţări să fie retrimişi la posturi. Rusia l-a retras pentru consultări, în martie, pe ambasadorul de la Washington, Anatoly Antonov, iar ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a revenit la Washington din cauza tensiunilor bilaterale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel