Rusia își intensifică producţia 'celor mai puternice mijloace de distrugere', anunță Medvedev
Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a afirmat, duminică, că Rusia îşi intensifică producţia 'celor mai puternice mijloace de distrugere' pentru a contracara presupusa ameninţare din partea Occidentului, transmit EFE şi AFP.
'Inamicul nostru nu s-a implantat puternic doar în gubernia Kiev a micii noastre Rusii. El este şi în Europa, în America de Nord, Japonia, Australia, Noua Zeelandă şi în alte locuri care au jurat supunere naziştilor timpurilor noastre', a scris Medvedev duminică într-un mesaj pe contul său de Telegram.
'Iată de ce ne intensificăm producţia celor mai puternice mijloacelor de distrugere. Inclusiv a celor bazate pe noi principii', a adăugat fostul preşedinte rus, fără a da alte detalii.
Afirmaţiile lui Medvedev intervin după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, la Bişkek, ca Rusia ar putea lua în considerare adoptarea a ceea ce el a numit ca fiind conceptul loviturii preventive al Washingtonului. 'În primul rând, Statele Unite au dezvoltat conceptul de lovitură preventivă. În al doilea rând, ei dezvoltă un sistem de atac care vizează dezarmarea' inamicului, a declarat presei preşedintele Putin. Poate că Moscova ar trebui să se gândească la adoptarea 'ideilor dezvoltate de americani pentru a-şi asigura propria securitate'.
'Doar ne gândim la asta', a precizat liderul rus, într-un răspuns la întrebarea unui reporter, în care i s-a cerut să-şi clarifice declaraţia de la începutul acestei săptămâni cu privire la utilizarea armelor nucleare. În urmă cu câteva zile, Vladimir Putin avertiza că riscul unui război nuclear este în creştere, dar că Rusia nu va ataca prima, scrie Agerpres.
VEZI ȘI - UE, preocupată de legăturile strânse dintre Turcia și Rusia, în pofida războiului din Ucraina și a sancțiunilor occidentale contra Moscovei
Uniunea Europeană este preocupată că Turcia menţine un parteneriat strâns cu Rusia în pofida războiului din Ucraina şi a sancţiunilor occidentale dure împotriva Moscovei, transmite dpa.
Aprofundarea relaţiilor economice între Turcia şi Rusia este 'o cauză de mare preocupare', a arătat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, într-o scrisoare către Parlamentul European, a relatat duminică grupul media german Funke.
Un alt motiv de preocupare îl constituie politica Turciei de 'a nu se alătura măsurilor restrictive ale UE împotriva Rusiei', se mai spune în scrisoare.
Conform aceleiaşi relatări, Borrell a subliniat că UE şi Turcia se află într-o uniune vamală, care garantează libera circulaţie a bunurilor, inclusiv a produselor cu dublă utilizare, civilă şi militară.
Este important ca Turcia să nu ofere Rusiei nicio variantă de ocolire a sancţiunilor, a prevenit Borrell. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că duminică va avea discuţii telefonice separate cu omologii săi rus şi ucrainean, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, pentru consolidarea acordului asupra exportului cerealelor prin Marea Neagră.
Vezi și - Cu portretul lui Putin în celulă. Traficantul de arme Viktor Bout și-a exprimat susținerea pentru președintele rus și ofensiva în Ucraina
Traficantul de arme rus Viktor Bout (But), eliberat recent în urma unui schimb cu Washingtonul contra baschetbalistei americane Brittney Griner, şi-a exprimat sâmbătă susţinerea pentru preşedintele rus Vladimir Putin şi ofensiva rusă în Ucraina, transmite AFP.
Într-un interviu pentru media rusă RT, Viktor Bout a confirmat că a avut "mereu" un portret al lui Vladimir Putin în celula sa cât timp s-a aflat în detenţie în SUA, unde era condamnat la 25 de ani de închisoare, după ce fusese arestat în 2008 în Thailanda.
"Sunt mândru că sunt rus şi preşedintele nostru este Putin", a afirmat Bout. Acest fost ofiţer al armatei sovietice, în vârstă de 55 de ani, a mai spus că susţine "pe deplin" atacul ordonat de Kremlin asupra Ucrainei. Vezi continuarea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News