Rusia infirmă zvonurile despre propunerea SUA: Nu există un plan secret de pace cu Ucraina
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Rusia neagă relatările conform cărora SUA ar fi propus Moscovei un plan secret de pace privind Ucraina.

Kremlinul a respins vineri relatările apărute în mass-media conform cărora directorul CIA, William Burns, ar fi călătorit la Moscova pentru a-i propune un plan secret de pace ce ar presupune ca Ucraina să cedeze teritorii către Rusia, informează Agerpres.

Întrebat dacă Burns a propus Moscovei un plan ce ar presupune ca Ucraina să cedeze 20% din teritoriul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a răspuns: "Este o cacealma".

Întrebat din nou dacă Burns a venit la Moscova în ianuarie pentru o întrevedere cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, Peskov a subliniat din nou: "În ianuarie? Toată această relatare (despre planul SUA) este o cacealma".

Înainte de aceasta, cotidianul elveţian Neue Zürcher Zeitung a informat, citând surse, că preşedintele SUA, Joe Biden, i-ar fi trasat directorului CIA sarcina de a clarifica dacă Federaţia Rusă şi Ucraina sunt deschise negocierilor. Potrivit cotidianului elveţian, SUA ar fi propus părţii ucrainene să renunţe la 20% din teritoriul său în schimbul păcii, dar că Moscova şi Kievul nu au acceptat această variantă.

Şi Casa Albă a calificat aceste informaţii drept lipsite de temei. Potrivit Newsweek, care îl citează pe purtătorul de cuvânt adjunct al Consiliului de Securitate Naţională, Sean Davitt, informaţiile publicate în cotidianul elveţian "nu corespund realităţii".

La rândul său, un reprezentant al CIA a declarat, sub protecţia anonimatului, că aceste informaţii sunt "absolut false".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel