Rusia face exerciţii militare în exclava sa Kaliningrad, situată între Polonia şi Lituania
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Breaking news
Breaking news
Rusia organizează sâmbătă exerciţii militare în exclava sa Kaliningrad, situată între Polonia şi Lituania, a anunţat comandamentul Flotei ruse în Marea Baltică, citat de Interfax, transmite Reuters. 

'Până la 1.000 de militari şi peste 60 de echipamente militare au fost implicaţi în procedurile de verificare', a menţionat serviciul de presă al Flotei ruse în Marea Baltică.

Separat, 20 de avioane de vânătoare Su-27 şi bombardiere Su-24 au desfăşurat exerciţii de luptă pe timp de noapte planificate, simulând atacuri asupra unor ţinte din aer şi de la sol.

Amenințări

Ministrul adjunct de externe rus Aleksandr Gruşko a avertizat miercuri ţările europene cu privire la orice potenţială acţiune contra exclavei ruse Kaliningrad, spunând că acest lucru ar însemna că statele respective s-ar juca cu focul.

La 24 februarie, Moscova a lansat o invazie militară de amploare asupra Ucrainei, Rusia susţinând că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare' a ţării vecine, scrie Agerpres.

Cietește și - UE, a 5-a rundă de sancțiuni contra Rusiei, care include şi interzicerea importului de cărbune

Uniunea Europeană a adoptat oficial vineri al cincilea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care include interdicţii privind importul de cărbune, lemn, produse chimice şi alte bunuri, potrivit Reuters. 

Printre măsuri se numără şi interdicţia pentru multe nave şi camioane ruseşti să intre în UE, lovind astfel şi mai puternic comerţul, şi blocarea tuturor tranzacţiilor cu patru bănci ruseşti, inclusiv VTB.

Când va intra în vigoare interdicția importurilor de cărbune

Interdicţia privind importurile de cărbune va intra în vigoare începând din a doua săptămână din august.

Nu mai pot fi semnate noi contracte începând de vineri, ziua publicării sancţiunilor în Jurnalul Oficial al UE. Contractele în vigoare se vor încheia până în a doua săptămână din august, ceea ce înseamnă că Rusia poate continua să primească plăţi de la UE pentru exporturile de cărbune până atunci.

'Aceste noi sancţiuni au fost adoptate în urma atrocităţilor comise de forţele armate ruse la Bucea şi în alte locuri (din Ucraina) aflate sub ocupaţia rusă', a precizat într-un comunicat şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel