Rusia, exerciții navale de amploare în apele Mărilor Japoniei şi Ohotsk
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rusia, exerciții navale de amploare în apele Mărilor Japoniei şi Ohotsk / Foto: Pixabay
Rusia, exerciții navale de amploare în apele Mărilor Japoniei şi Ohotsk / Foto: Pixabay
Rusia a dat startul unor exerciții navale de amploare în apele Mărilor Japoniei şi Ohotsk.

Rusia a început exerciţii operaţionale în apele Mărilor Japoniei şi Ohotsk care vor dura până la 20 iunie, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării, transmite Agerpres, citând Reuters.

"Peste 60 de nave de război şi nave de sprijin, aproximativ 35 de aeronave din cadrul aviaţiei navale, trupe de coastă şi mai mult de 11.000 de cadre militare sunt implicate în exerciţiul forţelor Flotei din Pacific", a declarat ministerul pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Armata rusă va căuta şi urmări submarine inamice simulate



"În prezent, forţele flotei sunt dislocate în zonele desemnate şi au început desfăşurarea practică a sarcinilor conform planurilor pentru exerciţiu", a precizat serviciul de presă al Flotei din Pacific (TOF), citat de agenţia independentă de ştiri Interfax.

Potrivit TOF, în timpul exerciţiilor, armata va căuta şi urmări submarine inamice simulate, va efectua antrenament de luptă asupra unor ţinte plutitoare şi din aer implicând trageri de rachete şi artilerie.

China, Iranul şi Rusia, exerciţii navale comune în Golful Oman

China, Iranul şi Rusia au defășurat exerciţii comune ale forţelor lor navale în Golful Oman, în perioada 15-19 martie.

"Forţele navale ale Chinei, Iranului şi Rusiei vor efectua manevre navale la care va participa distrugătorul chinez Nanning. Manevrele au ca scop să aprofundeze cooperarea practică între forţele navale ale ţărilor participante pentru a demonstra voinţa şi capacitatea acestora de a apăra în comun securitatea maritimă", anunțase Ministerul Apărării al Chinei.

În 2022, cele trei ţări au realizat exerciţii similare în aceeaşi zonă, în cadrul cărora au fost efectuate tiruri de artilerie împotriva unor obiective navale, manevre tactice comune şi misiuni de căutare şi salvare pe mare. Marea Oman este legată de Golful Persic prin Strâmtoarea Ormuz, tranzitată de o cincime din petrolul mondial. China întreţine relaţii diplomatice şi comerciale strânse cu Iranul şi bune relaţii cu Arabia Saudită, rivala Teheranului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel