Rusia, exclusă din toate competiţiile sportive. JO Tokyo şi CM 2022, INTERZISE pentru ruşi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Tribunalul de Arbitraj Sportiv a menţinut decizia de excludere a Rusiei din toate competiţiile sportive internaţionale, dar pentru o perioadă mai scurtă. 

Patru ani era suspendarea împotriva Rusiei în urma unui scandal de dopaj, girat de Moscova în secret. Pedeapsa a fost decisă de Agenția Mondială Antidoping în decembrie 2019, după ce a acuzat RUSADA (agenția rusă) că a manipulat testele antidoping. 

"Este o isterie cronică antirusă", declara atunci fostul premier Dmitri Medvedev. Rusia a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și TAS a redus astăzi sancțiunea la jumătate. Doar doi ani de suspendare.

Astfel, Rusia nu va putea participa sub steagul național la următoarele două Olimpiade, la Tokyo (2021, vară) și Beijing (2022, iarnă). Și nici la turneul final al viitorului Mondial de fotbal, organizat de Qatar în 2022.

Totuși, sportivilor ruși (care nu s-au dopat în trecut) li se va permite probabil să concureze sub o altă denumire și un steag neutru, cum s-a întâmplat la Jocurile de Iarnă din 2018. Și această excepție s-ar putea aplica și în cazul naționalei de fotbal, pentru CM 2022, scrie GSP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel